Sofie Schrauwen

Klinisch Psycholoog

Hypnotherapeut io

Contact

Je kan bij mij een afspraak maken op maandag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Lier.

T: 0488/ 09.32.49

E: sofiesenses@outlook.be

Een afspraak verplaatsen of annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand wenst te annuleren of te verplaatsen wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Wie ben ik

Ik behaalde mijn masterdiploma in de Klinische en gezondheidspsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ik heb een bijzondere interesse in trauma, hechtings-, gedrags- en emotionele problemen. Om deze problematieken optimaal te kunnen behandelen volgde ik een erkende opleiding Brainspotting aan de Educatieve Academie en een basisopleiding in hypnotherapie bij de VHYP. Om mij verder te specialiseren in trauma, volgt ik een permanente vorming tot psychotraumatoloog bij het Belgisch Instituut voor Psychotrauma in samenwerking met de VUB

Momenteel ben ik werkzaam als psycholoog in het buitengewoon lager onderwijs type 3. Dit zijn kinderen met gedrags- en/of emotionele stoornissen (ADHD, ODD, PTSS, DMDD, …)

Daarnaast werk ik als zelfstandige in groepspraktijk Vita in Wilrijk en in Praktijkhuis Senses.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (Erkenningsnummer: 922114786) en ben lid van De Belgische Federatie van Psychologen (BFP), De Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en De Vlaamse Wetenschappelijke HypnoseVereniging (VHYP).

Websites

Je kan mij ook vinden op www.vind-een-psycholoog.be 

Voor meer informatie over brainspotting kan je terecht op: www.brainspotting.be

Voor meer informatie over hypnose kan je terecht op:  www.vhyp.be

Werkwijze

Tijdens een eerste verkennend gesprek (intakegesprek) trachten we de klachten, de verwachtingen ten aanzien van therapie evenals de krachten duidelijk in kaart te brengen. Indien we beslissen om samen verder te gaan, kan er individuele therapie opgestart worden. De therapie zal bestaan uit gesprekstherapie in combinatie met Brainspotting* en/of hypnotherapie**. Deze combinatie is doorgaans effectiever en werkt dieper dan louter gesprekstherapie. Zowel Brainspotting als Hypnotherapie kan voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt.
De duur en frequentie van de therapie is afhankelijk van de aard van de problematiek.

*Brainspotting (BSP)

“Waar we naar kijken, beïnvloedt hoe we ons voelen.”

BSP is een zeer effectieve psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van heel wat klachten (trauma, angst, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblemen, verslavingen, AD(H)D, autisme spectrum stoornissen, …) die de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden. BSP is erop gericht deze klachten rechtstreeks in de hersenen en het lichaam op te sporen en op te lossen. Dit zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te praten of je ervaringen te onderzoeken.

**Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van hypnose om bepaalde doelen te bereiken.    Hypnose is een toestand waarbij je in hoge mate vatbaar bent voor (helende) suggesties.
De therapeut brengt je in deze toestand of trance tijdens de therapie. In deze toestand kan je zowel fysiek als mentaal ontspannen. Je aandacht is diep naar binnen gericht, maar je blijft alert en je blijft je bewust van wat er in je omgeving gebeurt. Je hebt ook op elk moment de controle over wat er in de hypnose gebeurt. Via hypnose (en de suggesties van de therapeut of jezelf) kan je op een andere manier dan door ‘wilskracht’ je doelen bereiken. Hypnose is nuttig om allerlei symptomen te beïnvloeden. Het wordt als hulpmiddel zowel in de medische wereld als in de psychotherapie gebruikt.

Tarieven

  • Intakegesprek (60 min): 60 euro
  • Individuele therapie (50 min): 50 euro

Betalen kan enkel contant.
Enkele mutualiteiten bieden reeds een (gedeeltelijke) terugbetaling.