Sofie Schrauwen

Sofie Schrauwen Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch Psycholoog

Traumapsycholoog

Contact

Je kan bij mij tot juni 2023 terecht op maandag in Senses Praktijkhuis Lier.

T: 0488/ 09.32.49

E: sofiesenses@outlook.be

Een afspraak verplaatsen of annuleren kan tot 24u voor je geplande afspraak. Zo kan ik je plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien je minder dan 24u op voorhand wenst te annuleren of te verplaatsen, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Wie ben ik

Ik behaalde mijn masterdiploma in de Klinische psychologie aan de KU Leuven in 2015. Ik heb een bijzondere interesse in psychotrauma en de mogelijke gevolgen hiervan. Ik koos er dan ook voor om mij hier verder in te specialiseren. Zo volgde ik verschillende opleidingen, zoals een permanente vorming in de psychotraumatologie aan de VUB, fase 1 en 2 van Brainspotting aan de Educatieve Academie en een basisopleiding en enkele verdiepende modules in de hypnotherapie bij de VHYP. Ik volg momenteel ook een integratieve psychotherapieopleiding. Ik vind het belangrijk me permanent bij te scholen door o.a. workshops en opleidingen te volgen en lees ook regelmatig boeken.

Ik startte in 2016 als zelfstandig psychologe in bijberoep. Sinds 2018 doe ik dit in Senses in Lier, waar ik voornamelijk met jongeren en volwassenen werk.

Naast mijn werk bij Senses, ben ik werkzaam als mobiel psycholoog bij een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Ik ga aan huis bij gezinnen waarbij 1 (of meerdere) kind(eren) een complexe psychische problematiek heeft. In dit werk ga ik therapeutisch aan de slag met het hele gezin.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (Erkenningsnummer: 922114786) en beschik over een visum.

Websites

Je kan mij ook vinden op www.vind-een-psycholoog.be en op www.brainspotting.be.

 

Werkwijze

Tijdens een eerste verkennend gesprek (intakegesprek) trachten we de klachten, de verwachtingen ten aanzien van therapie evenals wat goed loopt en werkt in kaart te brengen. Indien we beslissen om samen verder te gaan, dan starten we een individuele therapie op. De therapie bestaat meestal uit een combinatie van gesprekstherapie met  technieken die meer op een onbewust niveau doorwerken zoals Brainspotting* en/of hypnotherapie**. Deze combinatie is doorgaans effectiever en werkt dieper dan louter gesprekstherapie. Zowel Brainspotting als hypnotherapie kan voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt.
De duur en frequentie van de therapie is afhankelijk van de aard van de problematiek.

*Brainspotting (BSP)

“Waar we naar kijken, beïnvloedt hoe we ons voelen.”

BSP is een zeer effectieve psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van heel wat klachten (trauma, angst, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblemen, verslavingen, geblokkeerde rouw, …) die de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden. BSP is erop gericht deze klachten rechtstreeks in de hersenen en het lichaam op te sporen en op te lossen. Dit zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te praten of je ervaringen te onderzoeken.

**Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van hypnose om bepaalde doelen te bereiken.    Hypnose is een toestand waarbij je in hogere mate vatbaar bent voor (helende) suggesties.
De therapeut brengt je in deze toestand of trance tijdens de therapie. In deze toestand kan je zowel fysiek als mentaal ontspannen. Je aandacht is diep naar binnen gericht, maar je blijft alert en je blijft je bewust van wat er in je omgeving gebeurt. Je hebt ook op elk moment de controle over wat er in de hypnose gebeurt. Via hypnose (en de suggesties van de therapeut of jezelf) kan je op een andere manier dan door ‘wilskracht’ je doelen bereiken. Hypnose is nuttig om allerlei symptomen te beïnvloeden. Het wordt als hulpmiddel zowel in de medische wereld als in de psychotherapie gebruikt.

Tarieven

60 euro voor een gesprek van 50 minuten

Betalen kan contant of via de bancontact app.
Enkele mutualiteiten bieden reeds een (gedeeltelijke) terugbetaling.