Sofie Meerts

Sofie Meerts Neuropsycholoog Senses Praktijkhuis Mortsel 2

 Klinisch psycholoog

Contact

U kan mij contacteren voor een afspraak in Senses praktijkhuis Mortsel.

T: 0479/86.19.43

E: sofie.meerts@cvnp.be

Wie ben ik

Ik studeerde Toegepaste Psychologie aan Thomas More hogeschool en Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Doorheen deze opleidingen groeide mijn interesse voor neuropsychologie. Daarom koos ik als afstudeerrichting ‘Biologische Psychologie’. Mijn eindstage liep ik bij de Hersenletselpraktijk en het Centrum voor Neuropsychologie, waar ik zowel diagnostische als therapeutische taken uitvoerde. Deze stage heeft me ertoe aangezet om als psychologe aan de slag te gaan binnen het domein van de neuropsychologie. Vanaf oktober ’21 zal ik bovendien de Permanente Vorming in de Klinische Neuropsychologie aan de KU Leuven volgen om mijn kennis en specialisatie meer uit te bouwen.

Momenteel ben ik werkzaam als klinisch psychologe binnen het Centrum voor Neuropsychologie te Senses Mortsel en TRAINM.

Behandeling van

Als klinisch psychologe met een brede interesse voor neuropsychologie bied ik zorg op maat aan personen die cognitieve, gedragsmatige of emotionele moeilijkheden ondervinden, onder andere ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsen (NAH), dementie, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS)… . U kan concreet bij mij terecht voor neuropsychologisch onderzoek, (neuro)psychologische begeleiding en cognitieve training/revalidatie.

Aan de hand van neuropsychologisch onderzoek worden verschillende cognitieve functies onderzocht en cognitieve mogelijk- en moeilijkheden in kaart gebracht. Daarnaast kunnen intelligentiebepalingen worden uitgevoerd.

Verder kan een individueel traject worden opgestart om zo goed mogelijk met de ervaren (cognitieve) moeilijkheden om te gaan. Zowel cognitieve training als psychologische begeleiding kan hiervoor worden aangeboden.

Tarief

Eerste intakegesprek: €70/45 min
Daaropvolgende gesprekken: €60/45 min
Opstart cognitieve computertraining: eenmalig €25

Tarieven voor een neuropsychologisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden vooraf meegedeeld.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.