Silke Velghe

 Kinesist SensO Lier

Wie ben ik

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen als Master in de neurologische revalidatie. Het daaropvolgende academiejaar ben ik aan de KU Leuven een Master in de musculoskeletale revalidatie (manuele therapie) gestart die ik in 2017 behaald heb. Momenteel ben ik halftijds werkzaam in een zelfstandige groepspraktijk gespecialiseerd in manuele therapie in Itegem waar ik werk op dinsdag, donderdag en vrijdagvoormiddag. Dit gecombineerd met Senses Praktijkhuis op maandag, woensdag en vrijdagnamiddag.

Opleidingen

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: neurologische revalidatie (Universiteit Antwerpen)
  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: musculoskeletale aandoeningen, manuele therapie (KU Leuven)

Contact

Ik help u graag verder in Senses groepspraktijk op maandag, woensdag en vrijdagnamiddag na afspraak.

Info: silkevelghe.senses@gmail.com

Tel: 0498/20.16.71

SensO

Als je de diagnose van kanker krijgt, staat je wereld op zijn kop. Dit heeft een grote impact op zowel lichaam als geest. De lichamelijke aspecten van deze diagnose zijn zeer breed, niet te onderschatten en kunnen zich op verschillende manieren uiten. Zo zijn er de rechtstreekse gevolgen van de ziekte maar ook de secundaire lichamelijke kwalen en pijnen ten gevolge van de bijhorende stress. Ook medicatie of een operatieve ingreep heeft een invloed op zowel geestelijk als lichamelijk vlak. Ik vind het dan ook belangrijk dat je tijdens en na de behandeling voldoende multi-disciplinaire begeleiding krijgt, waarbij ik je kan helpen in dit proces. Samen zoeken we naar de beste oplossing om je lichamelijke kwalen en pijnen zo compleet mogelijk aan te pakken. Dit doe ik door middel van manuele technieken waarmee ik de toestand van de spieren en gewrichten in kaart breng. Afhankelijk van het resultaat en in samenspraak met jou wordt vervolgens de behandeling bepaald met als hoofddoel de hele weg draaglijker te maken.

Ook wanneer je genezen bent verklaard, kan het moeilijk zijn om de draad weer op te pakken en het ‘vroegere leven’ te hervatten. Daarbij kan ik je bij helpen door te werken aan krachtopbouw, uithouding, enz. Zo bouwen we samen aan een zo vlot mogelijke heropbouw van je leven na kanker.