Sarah Van den Bergh

Sarah Van den Bergh Therapeut Senses Praktijkhuis Mortsel

Creatief therapeut

Contact

Graag ontvang ik u op vrijdag of zaterdagvoormiddag in de praktijk in Mortsel.

Enkel na afspraak.

T: 0456 20 23 56

Gelieve bij voicemail een boodschap in te spreken.

E: vandenbergh_sarah@hotmail.com

Verplaatsen of annuleren kan tot 24u voor de geplande afspraak. Bij verwittigen minder dan 24u op voorhand wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Wie ben ik

Al op jonge leeftijd voelde ik een sterke interesse in mensen, hun verhalen, gevoelens en denkwereld. Daarnaast heb ik zelf al regelmatig het therapeutische effect van creativiteit mogen ervaren. Voor mij was het een evidente keuze dat ik na mijn lerarenopleiding (plastische opvoeding en project kunstvakken) koos voor een extra opleiding tot dramatherapeut.

De puzzelstukjes vielen in elkaar: de perfecte match tussen het creatieve en het begeleiden van mensen.

Mijn droom is, om mensen die soms vast komen te zitten in woorden, de therapeutische kracht van creatieve uiting te laten ervaren.

Na mijn studies werkte ik onder andere als creatief therapeut bij mensen met een NAH (niet aangeboren hersenletsel), maar ook in de psychiatrie in Duffel en Mortsel (mensen met een verslavingsproblematiek, mensen met psychose, mensen met depressie en angstklachten). Naast het werken met volwassenen kreeg ik de kans mijn creatieve therapie in te zetten bij kinderen. Onder andere in een school als zorgjuf, maar ook op pediatrie in Sint-Niklaas als spelbegeleidster.

Naast deze werkervaringen behaalde ik een attest tot loopbaancoach bij Syntra.

Naast mijn job bij Senses werk ik als onthaal- en administratief medewerker in de Sleutel in Antwerpen (een centrum voor mensen met drugsproblemen). De combinatie van deze twee jobs zorgt voor een mooi evenwicht in mijn leven.

Voor wie

Ik maak ruimte voor iedereen die naast woorden de kracht van voelen, doen, experimenteren en creatieve insteken wil ervaren en hiervoor openstaat.

Enkele voorbeelden van zaken die binnen creatieve therapie aan bod kunnen komen:

  • moeilijke keuzes maken,
  • omgaan met verlies/rouw,
  • assertiviteitstraining,
  • verslaving,
  • identiteits- en levensvragen,
  • negatief zelfbeeld,
  • leren omgaan met lastige situaties,
  • bekijken en doorbreken van patronen in gedrag/denken,
  • het speelse ongeremde kind in jezelf herontdekken,

Doelgroep

Adolescenten, volwassenen en ouderen.

Wat mag je verwachten

We starten met een kennismakingsgesprek waarin we samen jouw hulpvraag in kaart brengen en bekijken of we samen een parcours kunnen uitstippelen. Hierin vind ik het belangrijk dat zowel jij als ik ons goed voelen in dit traject. Voel je niet geremd om aan te geven wanneer het voor jou eventueel niet meer goed aanvoelt.

Indien gewenst, bekijken we samen welke andere opties er voor jou mogelijk zijn.

Laat je niet afschrikken door de termen ‘creatieve therapie’ of ‘dramatherapie’. Dit betekent zeker niet dat we meteen of bij elke sessie creatief aan de slag gaan of dat je een creatief persoon moet zijn om deze therapie te kunnen volgen. Creatieve therapie heeft niets met creativiteit te maken.

De kracht van creatieve therapie zit hem in het feit dat we bepaalde zaken eens buiten onszelf kunnen plaatsen. Waardoor we de dingen vanop een afstand kunnen bekijken. Dit creëert een veiligheid en geeft vaak nieuwe inzichten om mee aan de slag te gaan, mee te experimenteren.

Dramatherapie beschrijf ik meestal als een veilige oefenruimte waarin je zaken kan gaan trainen, met situaties kan experimenteren, zonder dat deze rechtstreeks gevolgen hebben op jouw leven buiten de therapie. Je kan er stukken van meenemen naar buiten op jouw tempo.

Mijn studie richtte zich voornamelijk op dramatherapie, maar door mijn ervaringen in de psychiatrie en mijn opleiding als leerkracht plastische opvoeding leerde ik ook andere creatieve werkvormen inzetten zoals beeld, muziek, beweging, etc… We kunnen dus samen bekijken wat voor jou en jouw verhaal de beste manier is om je verder te helpen.

Als therapeut mag je van mij verwachten dat ik jouw grenzen zal respecteren, dat we samen een veilige omgeving creëren, maar dat ik af en toe (als het goed voelt) jouw toch zal proberen een beetje uit je comfortzone te halen om verandering teweeg te brengen en jou deze te laten ervaren. In kleine stapjes weliswaar.

Jij blijft de stuurman van het schip en komt met zaken die je in de therapie wilt bekijken, aanpakken en bespreken.

Aarzel niet me te contacteren indien je nog niet helemaal overtuigd bent of met vragen of bedenkingen zit over deze therapievorm. Ik zal jouw vragen met veel plezier en warmte zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Tarief

€60/uur voor een sessie van 60 minuten.

Cash of via Payconiq (of bankapp).