Sarah Jacobs

Loopbaancoach

Contact

Graag ontvang ik u tot juli 2021 op donderdag in Senses Praktijkhuis Lier, enkel  na afspraak.

T: 0499/10.85.60

E: huisartscoach@gmail.com

W: www.huisartscoach.be

Wie ben ik 

Toen ik in 2002 een studiekeuze moest maken, was dat een helse opdracht. Aanvankelijk wou ik mijn creatieve hobby’s liefst versmelten met mijn voorliefde voor psychologische hulpverlening en ging mijn voorkeur naar muziek- en dramatherapie. Mijn ouders waarschuwden echter (terecht) voor een grote behoefte aan autonomie. Dus koos ik “maar” geneeskunde.

Bij het afstuderen als arts stelde zich dezelfde moeilijkheid… Aanvankelijk koos ik voor endocrinologie, maar na 2 jaar in het ziekenhuis hield ik het voor bekeken. Ik zocht naar meer persoonlijke verbinding en bleek allergisch voor hokjesgeneeskunde en autoriteit.

Tijdens mijn eerste jaren als huisarts viel mij al op hoeveel mensen worstelen met stress, hun loopbaan, “het leven”, … Wie met de juiste bril durft kijken, ziet in huisartsenland een gigantische epidemie van psychosomatische klachten. Het kostte me meer en meer moeite die bril af te zetten en het pad van de klassieke “15minuten-geneeskunde” te blijven volgen.

Ik begon mij op allerlei gebieden bij te scholen aan de hand van cursussen, véél boeken en boeiende, vaak toevallige mentors. Ik startte een coachingspraktijk naast mijn huisartsenagenda en kreeg de kans ervaring op te doen voor teamcoaching/trainingen en voordrachten. Sinds januari 2020 werk ik uitsluitend als coachend arts, brainspotting therapeut en loopbaanbegeleider.  

Opleidingen

  • Huisarts (manama huisartsgeneeskunde)
  • Coaching
  • Reboarding (burnout)
  • KernTalentanalyse
  • Insights Discovery practitioner
  • Brain spotting
  • Weldra: voice dialogue
  • KPNI module voeding en leefstijl

 

Hoe werk ik

Voor loopbaanbegeleiding beroep ik mij graag op de techniek van KernTalentanalyse. Voor meer info kan u terecht op mijn website https://huisartscoach.be/services/kerntalentanalyse

Tarief

Voor loopbaanbegeleiding kan u bij mij terecht met loopbaancheques (VDAB)

Indien u hier geen recht (meer) op heeft:
Volledige KernTalentanalyse inclusief verslag: 350 euro (zonder verslag: 275 euro)