Sarah Jacobs

Coach ChroniSense

Contact

Graag ontvang ik u tot juli 2021 op donderdag in Senses Praktijkhuis Lier, enkel  na afspraak.

Online agenda www.huisartscoach.be

T: 0499/10.85.60

E: huisartscoach@gmail.com

 

Coachend arts @ ChroniSense

Toen ik afstudeerde als arts vond ik het bijzonder moeilijk een keuze te maken… Aanvankelijk koos ik voor endocrinologie gezien mijn voorliefde voor de schildklier als orgaan. Na 2 jaar bleek ik echter allergisch aan hokjesgeneeskunde en miste ik de persoonlijke verbinding met patiënten, dus schakelde ik naar huisartsgeneeskunde.

Tijdens mijn eerste jaren als huisarts viel mij al op hoeveel mensen worstelen met stress, hun loopbaan, “het leven”, … Wie met de juiste bril durft kijken, ziet in huisartsenland een gigantische epidemie van psychosomatische klachten. Het kostte me meer en meer moeite die bril af te zetten en het pad van de klassieke “15minuten-geneeskunde” te blijven volgen.

Ik begon mij op allerlei gebieden bij te scholen aan de hand van cursussen, véél boeken en boeiende, vaak toevallige mentors. Ik startte een coachingspraktijk naast mijn huisartsenagenda en sinds januari 2020 werk ik uitsluitend als coachend arts, brainspotting therapeut en loopbaanbegeleider.

Opleidingen

  • Huisarts (manama huisartsgeneeskunde)
  • Coaching
  • Reboarding (burn-out)
  • KernTalentanalyse
  • Insights Discovery practitioner
  • Brain spotting
  • Weldra: voice dialogue
  • KPNI module voeding en leefstijl

Hoe werk ik

Ik geloof heel erg in het samenspel tussen lichaam, psyche en brein/zenuwstelsel als het gaat over chronische aandoeningen. 

Ook hier geloof ik dus, net als bij burn-out etc, dat het ideale therapeutische plan over verschillende sporen loopt.

Voor de medische aanpak verwijs ik u graag door naar mijn andere pagina (Arts @ ChroniSense).

Als coach werk ik graag volledig afgestemd op jouw behoeftes. Ik studeerde (en studeer nog steeds) op verschillende terreinen bij en bouwde inmiddels een fijne, integrale “toolbox” uit waarmee ik heel graag aan de slag ga binnen mijn coachingstrajecten. Daarbij gebruik ik zowel technieken als brainspotting, voice dialogue, KernTalentanalyse & Insights Discovery maar werk ik ook vaak met oefeningen & opdrachten, zowel tijdens de sessies als thuis (wanneer het brein en het lichaam dit toelaten).

En zoals het Afrikaanse spreekwoord zegt: “if you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”, zo werk ik ook graag samen met andere hulpverleners binnen Senses om jou zo optimaal mogelijk te ondersteunen in je herstelproces!

Tarief

60 euro per uur