Dr. Sarah Jacobs

Arts ChroniSense

Contact

Graag ontvang ik u tot juli 2021 op donderdag in Senses Praktijkhuis Lier, enkel  na afspraak.

Online agenda www.huisartscoach.be

T: 0499/10.85.60

E: huisartscoach@gmail.com

 

Arts @ ChroniSense

Toen ik afstudeerde als arts vond ik het bijzonder moeilijk een keuze te maken… Aanvankelijk koos ik voor endocrinologie gezien mijn voorliefde voor de schildklier als orgaan. Na 2 jaar bleek ik echter allergisch aan hokjesgeneeskunde en miste ik de persoonlijke verbinding met patiënten, dus schakelde ik naar huisartsgeneeskunde.

Tijdens mijn eerste jaren als huisarts viel mij al op hoeveel mensen worstelen met stress, hun loopbaan, “het leven”, … Wie met de juiste bril durft kijken, ziet in huisartsenland een gigantische epidemie van psychosomatische klachten. Het kostte me meer en meer moeite die bril af te zetten en het pad van de klassieke “15minuten-geneeskunde” te blijven volgen.

Ik begon mij op allerlei gebieden bij te scholen aan de hand van cursussen, véél boeken en boeiende, vaak toevallige mentors. Ik startte een coachingspraktijk naast mijn huisartsenagenda en sinds januari 2020 werk ik uitsluitend als coachend arts, brainspotting therapeut en loopbaanbegeleider.

Opleidingen

  • Huisarts (manama huisartsgeneeskunde)
  • Coaching
  • Reboarding (burnout)
  • KernTalentanalyse
  • Insights Discovery practitioner
  • Brain spotting
  • Weldra: voice dialogue
  • KPNI module voeding en leefstijl

Hoe werk ik

Ik werk aanvullend aan uw eigen (huis)arts en neem dus geen globale medische dossiers over. Tijdens een intake-gesprek hoor ik graag wat uw verhaal is en vragen zijn en werken we samen een plan uit. Daarin kan het nuttig zijn bepaalde diagnostische onderzoeken mee te nemen zoals bloedname, cortisol speekselprofiel, darmmicrobioom-stoelgangsonderzoek of een urinetest voor neurotransmitters oa.. Dit gebeurt echter enkel alleen wanneer we dit nodig achten en in het kader van het hele verhaal. Ook neem ik soms bepaalde vragenlijsten af.

Na de diagnostische fase stellen we samen een therapeutisch plan op. Dit kan zowel voeding, beweging, coaching, therapie , supplementen als medicatie omvatten (en in alle combinaties), waarbij u voor bepaalde zaken bij mij terecht kan indien u dat wenst (zie ook: ChroniSense coach) of ik u doorverwijs binnen Senses naar één van de andere therapeuten/coachen/artsen/voedingsdeskundigen.

 

Tarief

60 euro remgeld per uur