Myrna Rutten

Myrna Rutten Relaxatietherapeut & Psychologisch consulente Senses Praktijkhuis

Relaxatietherapeut
Integratieve Psychotherapeut io

Contact

Op maandag en woensdag help ik u graag in Senses Praktijkhuis te Mortsel tot april 2023 en dit na afspraak.

T: 0491 87 34 37

E: myrnarutten.senses@gmail.com

Wie ben ik

Ik ben Myrna (°1995). Mensen intrigeren en inspireren mij het allermeest. Dit begon bij de verhalen die mijn ouders mij als kind voorlazen over mensen die avonturen beleefden in andere werelden en tijden. In het middelbaar koos ik voor woordkunst en drama (KSO) waar ik als tiener mijzelf leerde inleven in verschillende personages en karakters door middel van spel.

Op verschillende manieren heb ik me zowel professioneel als persoonlijk kunnen ontplooien als iemand die anderen kan helpen hun eigen kracht en authenticiteit te zien. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en bewandelt zijn eigen pad. Zo leidde mijn pad me langs mijn studies tot psychologisch consulente (Thomas More 2014-2017) en een verdere verdieping tot relaxatietherapeute (KU Leuven 2019-2021). Mijn aangeboren luisterend oor en inlevingsvermogen heeft zich professioneel verder kunnen ontwikkelen als coach bij Groep INTRO (2019 – 2022). Door deze ervaringen groeide mijn nieuwsgierigheid voor de mens en zijn verhaal nog meer, waardoor ik koos voor de meerjarige opleiding psychotherapie in de interactionele vormgeving (Educatieve Academie 2022 – heden).

Graag ondersteun ik u in het proces om terug bij uzelf te komen en uw eigen weg te vinden. We kunnen kijken of u onderweg wilt zijn naar een bepaald doel, maar laten we vooral leren genieten van de wandeling zelf!

Wat is relaxatietherapie

Een gezonde dosis stress heeft zijn nut, omdat het ons in situaties van dreiging of gevaar meer alert maakt. Toch geraakt ons lichaam niet alleen gestrest voor werkelijk gevaar, maar ook voor veel andere dingen die we ons inbeelden als dreiging, zoals bijvoorbeeld de zoveelste deadline, verkeersdrukte, problemen in relaties, noem maar op.

Voor veel mensen zijn stress en/of angst eerder de regel dan de uitzondering. We merken vaak niet eens meer op wanneer ons lichaam gespannen is. Als dit voor een langere periode aanhoudt, kan er een veelvoud aan klachten ontstaan. Dit kunnen fysieke klachten zijn, maar ook psychische. Helaas zijn we als mens lichamelijk niet gebouwd om langere periodes van stress en angst aan te kunnen.

Relaxatietherapie is een therapievorm die aansluit bij zowel de mentale als de fysieke kant van stress en angst gerelateerde klachten. Omdat gedachten vaak aan de basis van stress en angst liggen, zullen we met elkaar in gesprek gaan. Deze gedachten zullen we samen onder de loep nemen. Deze therapievorm houdt echter ook rekening met de constante wisselwerking van lichaam en geest. Ik ga u daarom helpen ook in gesprek te gaan met uw lichaam.

Dat doe ik door middel van specifieke relaxatieoefeningen die passen bij uw persoon en uw klachten.  Deze kunnen u helpen meer bewustzijn te creëren over wat er in uw lichaam gebeurt zowel op stressvolle momenten als tijdens ontspanning. Het doel van deze therapie is dat u geleidelijk aan zelf de signalen leert te herkennen die uw lichaam u geeft. Ik zal u technieken aanleren waarmee u de stressreactie leert te herkennen, hanteren en controleren. U zal merken dat door uw lichaam te ontspannen, uw geest zal volgen.

Tarief

De prijs van een sessie (60 min) is 60 euro. Betaling is mogelijk in cash of payconiq. Indien uw voorkeur uitgaat naar een online sessie (60 min), is dit ook mogelijk voor de prijs van 50 euro. Gelieve dit aan te geven bij uw aanmelding.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.