Myrna Rutten

Myrna Rutten Relaxatietherapeut & Psychologisch consulente Senses Praktijkhuis

Relaxatietherapeut
Integratieve Psychotherapeut io

Contact

Op maandag en woensdag help ik u graag in Senses Praktijkhuis te Mortsel tot april 2023 en dit na afspraak.

T: 0491 87 34 37

E: myrnarutten.senses@gmail.com

Wie ben ik

Ik ben Myrna (°1995). Mensen intrigeren en inspireren mij het allermeest. Dit begon bij de verhalen die mijn ouders mij als kind voorlazen over mensen die avonturen beleefden in andere werelden en tijden. In het middelbaar koos ik voor woordkunst en drama (KSO) waar ik als tiener mijzelf leerde inleven in verschillende personages en karakters door middel van spel.

Op verschillende manieren heb ik me zowel professioneel als persoonlijk kunnen ontplooien als iemand die anderen kan helpen hun eigen kracht en authenticiteit te zien. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en bewandelt zijn eigen pad. Zo leidde mijn pad me langs mijn studies tot psychologisch consulente (Thomas More 2014-2017) en een verdere verdieping tot relaxatietherapeute (KU Leuven 2019-2021). Mijn aangeboren luisterend oor en inlevingsvermogen heeft zich professioneel verder kunnen ontwikkelen als coach bij Groep INTRO (2019 – 2022). Door deze ervaringen groeide mijn nieuwsgierigheid voor de mens en zijn verhaal nog meer, waardoor ik koos voor de meerjarige opleiding psychotherapie in de interactionele vormgeving (Educatieve Academie 2022 – heden).

Graag ondersteun ik u in het proces om terug bij uzelf te komen en uw eigen weg te vinden. We kunnen kijken of u onderweg wilt zijn naar een bepaald doel, maar laten we vooral leren genieten van de wandeling zelf!

Wat is relaxatietherapie

Een gezonde dosis stress heeft zijn nut, omdat het ons in situaties van dreiging of gevaar meer alert maakt. Toch geraakt ons lichaam niet alleen gestrest voor werkelijk gevaar, maar ook voor veel andere dingen die we ons inbeelden als dreiging, zoals bijvoorbeeld de zoveelste deadline, verkeersdrukte, problemen in relaties, enzoverder.    Als dit voor een langere periode aanhoudt, kan er een veelvoud aan klachten ontstaan. Dit kunnen fysieke klachten zijn, maar ook psychische.          

Relaxatietherapie is een therapievorm die aansluit bij zowel de mentale als de fysieke kant van stress en angst gerelateerde klachten. Omdat gedachten vaak aan de basis van stress en angst liggen, zullen we met elkaar in gesprek gaan. Maar deze therapievorm houdt ook rekening met

de constante wisselwerking tussen lichaam en geest. Daarom laat ik u ook in gesprek gaan met uw eigen lichaam. Dat doe ik door middel van specifieke relaxatieoefeningen die passen bij u als persoon en uw klachten.  Deze kunnen u helpen meer bewustzijn te creëren over wat er in uw lichaam gebeurt zowel op stressvolle momenten als tijdens ontspanning.

Het doel van deze therapie is dat u geleidelijk aan zelf de signalen leert herkennen die uw lichaam u geeft. Ik zal u technieken aanleren waarmee u de stressreactie leert te herkennen, hanteren en controleren. U zal merken dat door uw lichaam te ontspannen, uw geest zal volgen.

Relaxatietherapie & burn-out

Relaxatietherapie is een sterk hulpmiddel voor mensen met een burn-out. Wanneer we gehaast zijn of te veel zaken aan ons hoofd hebben, negeren we vaak de signalen van ons lichaam. Als we dit te lang aanhouden, zal het lichaam zich op een gegeven moment ‘ineens´’ afsluiten. Het functioneert dan niet langer optimaal. Bij lichaamsgerichte (relaxatie)therapie leren we opnieuw contact maken met ons lichaam. Dit doen we door te luisteren naar de signalen die het ons uitstuurt. Omdat deze signalen voor iedereen anders zijn, zoeken we samen naar antwoorden op persoonlijke vragen, zoals: wanneer voel jij je gestresseerd? En op welke momenten kan jij wél tot rust komen?

 

Tarief

De prijs van een sessie (60 min) is 60 euro. Betaling is mogelijk in cash of payconiq. Indien uw voorkeur uitgaat naar een online sessie (60 min), is dit ook mogelijk voor de prijs van 50 euro. Gelieve dit aan te geven bij uw aanmelding.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.