Mieke Sweeck

Mieke Sweeck Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog
Cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapeut

Contact

Graag ontvang ik u op vrijdag te Senses Praktijkhuis Lier, telkens op afspraak. Een gesprek duurt ongeveer 50 minuten. 

Aanmelden kan telefonisch of via mail.

T: 0465/09.39.03

E: mieke.senses@gmail.com

Wie ben ik

Mijn naam is Mieke Sweeck. Ik studeerde in 1999 af als klinisch psycholoog (optie volwassenen) aan de Katholieke Universiteit van Leuven en koos ervoor om me verder te specialiseren in de cliëntgerichte en experiëntiële psychotherapie. Ik bied anderen graag een luisterend oor en ga mee op zoek naar antwoorden en oplossingen wanneer het even moeilijk gaat.

Erkenningsnummer psychologencommissie: 762130064

Visumnummer: 324263

Wie kan bij mij terecht?

Mijn doelgroep is jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.

Enkele thema’s waarvoor je bij mij terecht kan zijn :

  • emotionele problemen (angst, depressie, kwaadheid, …)
  • verwerkingsproblemen (verlies, rouw, schuldgevoel, ziekte, …)
  • (complex) trauma
  • relatie- en communicatieproblemen (met je partner, familie, …)
  • vragen rond je identiteit of geaardheid
  • problemen op je werk

Hoe ga ik te werk?

In een eerste kennismakingsgesprek verkennen we samen wat moeilijk loopt en wat je hulpvraag is. Ik maak ruimte voor je verhaal en zoek mee uit welke hulp het best bij je past. Je krijgt de kans om mij en mijn manier van werken te leren kennen. We bekijken wat verder nodig is en beslissen samen of we verder op pad kunnen gaan. Indien wenselijk kunnen we een gepaste doorverwijzing bespreken.

Binnen de therapie maken we ruimte om te kijken naar waar je op vastloopt. Je krijgt de kans om op je eigen tempo je gevoelens en gedachten te verkennen en deze een plaats te geven. Op een zorgzame en veilige manier staan we stil bij grote emoties, problemen of klachten die je ervaart en zoeken we uit welke betekenis die voor jou kunnen hebben. Gaandeweg zal je meer inzicht krijgen, de puzzelstukjes vallen steeds meer op zijn plaats. Je krijgt meer grip op jezelf, je leven, de keuzes die je maakt en voelt je stilaan opnieuw sterker staan.

Wat je van mij niet mag verwachten, zijn kant en klare oplossingen of adviezen. Elk proces is uniek en krijgt vorm samen met de cliënt. Hoe lang een therapie zal duren of met welke frequentie we elkaar zien, kan verschillen. Dit kunnen we samen afspreken en is afhankelijk van de hulpvraag en de begeleidingsnood. Ook wanneer en op welke manier we afronden gebeurt in samenspraak.

Tarief

€60 voor een intakegesprek van 60 minuten, €50 voor een consultatie van 50 minuten.

Betalen kan cash of via de bancontact-app op je smartphone.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt aangerekend.

Afhankelijk van het ziekenfonds kan je rekenen op gedeeltelijke terugbetaling. Bevraag dit bij je ziekenfonds.