Mieke Lenaerts

Klinisch psycholoog io
Lichaamswerk

Contact

U bent welkom tot juni 2023 na afspraak op dinsdag en donderdag in Senses Praktijkhuis Lier.

T: 0476/50.99.57

E: lenaertsmieke@outlook.com

Wie ben ik

°1988

Ik ben klinisch psychologe in opleiding aan de Vrije Universiteit Brussel en studeer af in 2023. Naast het werk als psycholoog io, werk ik ook als trainer en coach. Ik geef groepstrainingen rond thema’s zoals loopbaanbegeleiding, communicatieve vaardigheden, feedback geven, waarden en leiderschap.

Voordien behaalde ik mijn masterdiploma handelswetenschappen in 2010 en ging aan de slag in de retail sector. Na jaren te werken aan projecten om logistieke processen te optimaliseren, heb ik een carrièreswitch gemaakt. Mensen begeleiden in hun groeiproces, is echt waar mijn passie ligt. Telkens weer vind ik het een voorrecht deelgenoot te mogen zijn van de innerlijke en relationele zoektocht die mensen aangaan.

Daarnaast blijf ik me steeds bijscholen om me als hulpverlener te blijven ontwikkelen. Zo is ook lichaamswerk op mijn pad gekomen. Tijdens een lange reis van 6 maanden heb ik me in Nieuw-Zeeland bijgeschoold in Maori Healing Bodywork. Dit was de start van een verdieping in hoe ik psychotherapie en lichaamswerk kan combineren.

Doelgroep

Adolescenten – volwassenen – ouderen

Thema’s

Je kan bij mij terecht voor lichaamswerk en psychologische begeleiding naar aanleiding van depressieve klachten, angsten, piekeren, onzekerheid, emotionele moeilijkheden, verlies- en rouwverwerking (afscheid, scheiding, ziekte), problemen op relationeel, professioneel of persoonlijk vlak, stress, burn-out, identiteits- en levensvragen … 

Werkwijze

Heb je het gevoel dat je in de knoop zit? Loop je vast op een aantal domeinen in je leven?

Voel je je niet lekker in je vel? Voel je je ongelukkig in je relatie of op je werk? Ben je iemand verloren en kan je het verdriet moeilijk een plaats geven? Of merk je dat je constant zit te piekeren?

Soms word je op je levenspad geconfronteerd met moeilijkheden waar je op je eentje geen raad mee weet. Dan helpt het om de situatie even te herkaderen met behulp van een buitenstaander. Een psycholoog kan je hierbij helpen.

Ik werk integratief. Dit houdt in dat ik verschillende klassieke therapeutische benaderingen combineer. Psychologische begeleiding start steeds met een eerste gesprek of intake. In dit gesprek luister ik naar jouw verhaal en probeer ik een zicht te krijgen op jouw klachten en vragen. Jouw ervaringswereld in al zijn facetten en complexiteit vormt het uitgangspunt en de leidraad van de gesprekken. Daarbij speel ik ook in op wat er zich hier en nu voordoet en geef ik aan wat ik in het contact tussen ons ervaar. Zo kunnen we samen op pad gaan om jouw persoonlijkheid, moeilijkheden en valkuilen in kaart te brengen. Vanuit jouw sterktes, mogelijkheden en groeivermogen zoeken we samen naar de gepaste hulp die jou verder op weg kan helpen.

Naast gesprekstherapie kan je bij mij ook terecht voor lichaamsgerichte therapie. Maori Healing Bodywork is een dieptemassage op kledij, gebaseerd op oude traditionele technieken van Maori bevolking uit Nieuw-Zeeland. Blokkades, stress en trauma kan zich opstapelen en beginnen manifesteren als pijn en spanning in het fysieke lichaam. Maori Healing Bodywork biedt een manier om deze spanning in het lichaam te verlichten.

Tarief

€ 60 voor een consultatie van 50 minuten.

Betalen kan cash of via overschrijving.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 u. op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.