Marlies Van den Hove

Burn- out psycholoog
Oplossingsgericht counselor
Acceptance & Commitment Therapy


“We take care of the future best, by taking care of the present now”
Jon Kabat-Zinn

 

Stress en burn-out

Stress en burn-out lijken alsmaar meer voor te komen in onze huidige maatschappij.

Vooraleer iemand in een burn-out terecht komt, zijn de klachten meestal al maanden of zelfs jaren aanwezig. Ondanks de stress blijf je maar doorgaan op je wilskracht en je reserves. Je voelt je mentaal en fysiek volledig uitgeput. Daarnaast kan je last hebben van concentratie- of geheugenproblemen. Misschien ben je prikkelbaar en word je sneller emotioneel. Terwijl je vroeger goed functioneerde in je job, heb je nu misschien het gevoel dat je voortdurend faalt. Je functioneert nog op automatische piloot. Naast al deze bovenstaande klachten, stoten mensen met een burn-out ook vaak op onbegrip van hun omgeving. Wat vaak vergeten wordt, is dat het juist de meest gedreven en gemotiveerde mensen overkomt.

In de behandeling maak ik gebruik van technieken uit ACT (Acceptance and commitment Therapy), mindfulness en de cognitieve gedragstherapie. In het begin zullen we vooral werken aan het beter begrijpen van wat een burn-out juist is, en hoe het komt dat je in deze situatie terecht bent gekomen. Daarnaast is het belangrijk om lichamelijk terug te recupereren en te leren ontspannen, zodat je terug rust kan vinden in je eigen lichaam. Ook zullen we samen op zoek gaan naar wat jij nodig hebt om je draagkracht te vergroten. Hiervoor zullen we dieper ingaan op je valkuilen en je copingmechanismen (coping = hoe jij omgaat met stress en problemen). Ook het aanpakken van slaapproblemen en het omgaan met piekergedachten kunnen een belangrijk onderdeel van de behandeling vormen.

Doorheen de behandeling leer je niet enkel opnieuw te functioneren, je zal ook beter leren luisteren naar je geest en je lichaam. Op deze manier kan je vroegtijdig de signalen van overbelasting leren herkennen, je leven bijsturen en een nieuwe burn-out in de toekomst vermijden.

 

Contact

Graag ontvang ik u in Senses Praktijkhuis Lier van maandag tot en met zaterdag, enkel op afspraak. Aanmelden kan telefonisch of via mail.

T: 0497 23 15 61

E: vandenhove.marlies@gmail.com

W: https://www.marliesvandenhove.com/

 

Wie ben ik

Opleidingen

 • Master in de Klinische Psychologie –
  Vrije universiteit Brussel
 • Oplossingsgerichte counseling –
  Korzybski instituut Brugge
 • Acceptance and Commitment Therapy –
  ACT academie Ranst
 • Diagnose en behandeling van burn-out –
  The Human Link
 • Neuropsychologische counseling Volwassenen – Thomas More in Antwerpen

Erkenningen

 • Erkend als psycholoog bij de Psychologencommissie 882119073
 • Erkend als klinisch psycholoog bij Vlaamse Vereniging van klinisch psychologen (VVKP)
 • Erkend bij de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
 • Visum klinisch psycholoog 263682

Tarief

Een consult kost € 65 en duurt 60 minuten.
Betalen kan enkel cash of via de bancontact-app.