Marc Brans

Marc Brans relatiecoach en sekscounselor Senses Praktijkhuis Boom

Relatiecoach & Sekscounselor

Contact

Graag ontvang ik jullie/jou op dinsdagmiddag, dinsdagavond of donderdagavond in Senses, Praktijkhuis te Boom. Enkel na afspraak.

T: 0497/30.57.26

E: info@relatiecoach-marcbrans.be

W: https://relatiecoach-marcbrans.be

Wie ben ik

Mijn opleidingen in een notendop:

 • Opleiding tot Relatiecoach (CVO-Antwerpen),
 • Opleiding tot Sekscounselor (CVO-Antwerpen),
 • Bachelor in de Gezinswetenschappen (HIGW-Brussel),
 • Experimenteel basisjaar psychotherapie (FMS),
 • Baccalaureaat in de Filosofie (KULeuven) ,
 • Master in de Godsdienstwetenschappen (KULeuven).

Ervaringsdomeinen:

 • Buitengewoon onderwijs (ASS, type 1-2-3-4-6-7),
 • Pedagogische begeleiding naar leerlingen met beperkingen en hun leerkrachten en hulpverleners,
 • Vertrouwenspersoon,
 • Ervaringsdeskundige LGBTQ+,
 • Teleonthaal,
 • Individuele begeleidingen in gezinnen.

Werkwijze

Tijdens ons eerste gesprek, die voornamelijk in het teken staat van kennismaking en probleemverkenning, bespreken we samen welk traject het meest aangewezen is. Naargelang de situatie kunnen dit enkele gesprekken worden of een veel langer traject. De keuze kan dus individuele coaching, koppelcoaching of (indien meer aangewezen) een doorverwijzing naar een meer gespecialiseerde hulpverlening omvatten.

Ik verwacht een minimum aan motivatie en realiteitsbesef. Problemen die al jaren aanslepen, los je niet zomaar eventjes op. Het moet geloofwaardig blijven.

Doelgroep

Koppels & individuele begeleidingen

Relatiecoaching & sekscounseling

Alles start bij het luisteren naar uw uniek verhaal. Als relatiecoach /sekscounselor ondersteun ik koppels of singles die kleine of grote moeilijkheden ervaren in hun relatie, of die op zoek gaan naar een meer bevredigende seksualiteit. In een veilige en vertrouwelijke omgeving richt ik mij op jullie (uw) behoeften en doelen, doen we aan kritisch zelfonderzoek en focussen we op verbindende communicatie. We leren anders omgaan met conflicten, emoties, vastgeroeste denkpatronen, verschillende communicatiestijlen en het leren begrijpen en aanvaarden van onszelf en anderen.

“Geliefden denken elkaar te kennen, maar dat is een illusie. Het verschil, dat er altijd is, zal zich via omwegen en met moeilijkheden tonen.”(citaat van Dirk De Wachter uit ‘Liefde, een onmogelijk verlangen’.)

Ik geloof dat liefde een werkwoord is. Het is nooit evident en je bent er nooit klaar mee. En soms moeten we aanvaarden dat de relatie te toxisch is en (spijtig) geen toekomst heeft.

Of jullie (jij) nu worstelen met persoonlijke beperkingen, ziekte en herstel, vaak terugkerende valkuilen, hoogoplopende ruzies, problemen rond seksuele oriëntatie, afwijzing, ontrouw, eenzaamheid, verveling, … Ik help jullie (jou) te zoeken naar concrete alternatieven, wegwijzers die jullie (jou) verlichting brengen  … stap-voor-stap.

In onze samenleving is diversiteit troef! Ik luister met een open geest. Wat is een goede relatie?  Elke relatie blijft uniek en er zijn verschillende relatievormen die kunnen werken. Ben zelf zeer vertrouwd met de holebi-levensstijl. Geen enkel model is zalig makend voor ieder koppel of persoon.

Individuele begeleiding

Bij de individuele coaching (single-coaching) werken we om jouw specifieke behoeften en persoonlijke doelen beter te begrijpen. Denk hier bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van betere communicatievaardigheden, het vergroten van inzicht waarom het steeds verkeerd loopt in de liefde, het verwerken van emoties (trauma’s) uit vroegere relaties, assertiviteit, het (samen-)leven met ziekte of beperkingen, zich niet gelukkig voelen in het lichaam (genderdysforie), bepaalde seksuele verlangens die wel of juist niet prettig aanvoelen, psychische kwetsbaarheid, pijn bij het vrijen, erectieproblemen, enz.

Bij koppelcoaching is het soms noodzakelijk om ook (tijdelijk) individuele begeleiding in te schakelen.

Tarief

De begeleidingsgesprekken duren ongeveer 50 minuten en vinden plaats in Senses Praktijkhuis te Boom.

Individuele begeleiding kost 55€
Koppelcoaching kost 65€.

De kosten voor deze coaching worden niet vergoed door het ziekenfonds.

U heeft de mogelijkheid om contant te betalen (er is een bancontact naast het Praktijkhuis) of via Payconiq.