Linda van Belkom

Linda van Belkom Psycholoog Senses

Psycholoog

Contact 

Graag ontvang ik u tot juni 2021 in Senses Praktijkhuis Mortsel op maandagavond (18-23u), woensdagochtend (8-13u) en vrijdagochtend (8-13u), enkel op afspraak.

Ik neem geen nieuwe aanmeldingen meer aan.

T: 0491/75.35.23

E:

Wie ben ik

°1985

Ik ben Linda van Belkom, geboren en getogen in Noord-Brabant en sinds een jaar woonachtig in Mortsel. Op mijn 19e maakte ik voor het eerste kennis met de psychiatrie tijdens mijn opleiding HBO-Verpleegkunde. Mijn interesse was meteen gewekt en ik rondde de opleiding dan ook af met de specialisatie Psychiatrie. Al gauw had ik door dat ik verder wilde verdiepen; wie is de mens die ik voor me heb, wat is zijn verhaal, waar loopt hij tegenaan en hoe kan ik het veranderingsproces ondersteunen? Ik ben dan ook verder gaan studeren en heb de opleiding Psychologie afgerond met een Forensische Master aan de Universiteit van Tilburg.  Ik heb 4 jaar binnen de forensische psychiatrie gewerkt en daar ervaring opgedaan met het behandelen van grensoverschrijdend gedrag / delictgedrag, denk hierbij aan bijvoorbeeld agressieregulatieproblematiek en huiselijk geweld, maar ook aan de verschillende problematieken die hieraan ten grondslag liggen. Hierna heb ik een jaar binnen de verslavingszorg gewerkt en ervaring opgedaan met het 12 stappenplan.

De afgelopen vier jaar heb ik gewerkt als consulent binnen het Maatschappelijk Steun Systeem, waarin ik consultatie gaf aan sociale wijkteams in Tilburg en het team Zorg Overlast en Veiligheid. Tevens werkte ik intensief samen met Ervaringsdeskundigen om lichte psychische ondersteuning te bieden en mensen vooruit te helpen in hun herstel en met het opbouwen van een prettig steun systeem. Momenteel werk ik nog deeltijds in Nederland in deze functie.

Het laatste jaar ben ik gestart om me toe te leggen op ACT (acceptance and commitment therapy), hiervoor heb ik de basiscursus doorlopen en de vervolgcursus volgt spoedig. ACT is een vorm van gedragstherapie waarin je leert een observerende en zachtaardige houding aan te nemen t.o.v alles wat je ervaart. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van mindfulness. Daarnaast ga je actief aan de slag om veranderingen aan te brengen in je leven die je dichter bij je eigen waarden doen komen.

 

 

Doelgroep

Volwassenen

Je kunt bij mij terecht als je kampt met stemmingsklachten, angstklachten, (milde) verslavingsproblematiek, stress, als je vastloopt en even niet meer weet hoe verder,  wanneer je vragen hebt rondom zingeving en zelfontplooiing. 

Wat kun je verwachten

We starten met een kennismakingsgesprek, ik ben allereerst geïnteresseerd in wie je bent. Wat zijn je wensen en je dromen, wat wil je graag voor jezelf? En wat belemmert jou daarin?
Na dit kennismakingsgesprek volgen we deze vragen verder op en gaan we vervolgens onderzoeken hoe je, ondanks de belemmeringen, kunt leven naar jouw eigen waarden, op een manier die je tevreden stelt. We gaan kijken wat daarin voor jou ankers kunnen zijn (voor mij zijn dit literatuur, poëzie, natuur, muziek en yoga).

Visie: ik kijk naar en geloof in de mens die je bent, achter je klachten, ik geloof in veerkracht, mogelijkheden en herstel. Uitgangspunt is daarbij te kijken naar alle gebieden van je leven die daarin belangrijk zijn. Ik streef er naar om samen te werken met andere hulpverleners, indien die betrokken zijn en ben er voorstander van belangrijke personen uit jouw netwerk te betrekken bij de behandeling waar dit meerwaarde heeft. Uitgangspunt is altijd gelijkwaardigheid en een onderzoekende houding, ik heb de antwoorden niet voor jou, maar wil je helpen ze in jezelf te vinden.

Tarief

€ 55,- voor een consultatie van 50 minuten.

Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 u op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.