Karen Borremans

Karen Borremans Psycholoog en seksuoloog Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog & seksuoloog
Acceptance & Commitment Therapy Trainer (ACT)

‘Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life.’ – Eckhart Tolle

 

Contact

Ik ontvang jou graag op woensdag en donderdag in het Senses Praktijkhuis te Lier, na afspraak.

E: karen.sensespraktijkhuis@gmail.com
T: 0475/20.77.99

 

Wie ben ik

Na het afronden van mijn studies, master in de klinische en gezondheidspsychologie, en master in de seksuologie, was ik tewerkgesteld bij het CAW en werkte ik in een praktijk voor gedragstherapie als psycholoog. Daarna werkte ik op verschillende afdelingen van een psychiatrisch ziekenhuis, waarbij ik als psychologe werkte met verschillende problemen zoals: verslaving, angst- en stemmingsstoornissen, psychose en persoonlijkheidsproblematieken. Daarnaast wijdde ik mij aan mindfulness- en meditatietechnieken en volgde een opleiding Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Psychologencomissie: 912117271
Visum nummer: 262780
Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging voor Seksuologen

Doelgroep

Jongvolwassenen- Volwassenen- Ouderen

Thema’s

 • Ontevredenheid over persoonlijke/professionele/relationele aspecten in het leven
 • Angstklachten
 • Zich somber of depressief voelen
 • Psychotische klachten
 • Levensvragen/ Existentiële vragen/ Spirituele vragen
 • Verslaving
 • Overspoelende emoties/ niet in contact staan met je emoties
 • Identiteitsvragen
 • Burn-out/ omgaan met stress
 • Relatietherapie
 • Seksualiteit

Hoe ga ik te werk?

In een eerste gesprek probeer ik een veilig kader te bieden waarin we de klachten verkennen waarmee je worstelt. Na dit gesprek wordt er gekeken of we met deze hulpvraag samen aan de slag kunnen en maken we concreet waar de behandeling zich op zal focussen. Samen gaan we kijken hoe jij verbonden bent met je omgeving en in samenspraak met jou zal afgesproken worden of er misschien gezinsleden of een partner zijn die we bij de behandeling kunnen betrekken.

In vervolgsessies wordt er aan de hand van gesprekken en huiswerkopdrachten aan je hulpvraag gewerkt. Ik vind het belangrijk om holistisch te werk te gaan, waarbij ik de persoon met lichaam, geest en zijn omgeving als geheel benader. Hierbij gebruik ik technieken en methoden uit verschillende psychologische stromingen, maar werk ik vooral met Acceptance & Commitment therapy (ACT), een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie waarbij mindfulness een belangrijk onderdeel is. ACT is een vorm van positieve psychologie en gaat er vanuit dat er pijn en lijden een onvermijdelijk deel zijn van het leven. De focus ligt hierbij meer op het trainen van vaardigheden om om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en sensaties in plaats van het bestrijden van de klachten. Hoe harder je groeit in deze vaardigheden, des te beter kunt je omgaan met pijnlijke gedachten en gevoelens en des te effectiever kun je actie ondernemen om je leven rijk en zinvol te maken.

Tarief

Individueel gesprek (50 min): 65€

Koppelgesprek (60 min): 70€

Afhankelijk van je mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.

Betalen kan cash of met de bancontact-app op je smartphone.
Gelieve 24u op voorhand te verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn op het gesprek. Een consultatie die minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd wordt volledig in rekening gebracht.