Jessy Willems

Jessy Willems Toegepaste psycholoog Senses Praktijkhuis

Psychologisch consulent
Jongerencoach
Psychodiagnosticus/screening ADHD

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag, vrijdag en zaterdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak:

T: 0456 55 26 54

E: jessy.senses@gmail.com

Wie ben ik

Mijn naam is Jessy Willems, afgestudeerde psychologisch consulente met een passie voor het werken met kinderen en jongeren.

Ik werk deeltijds als begeleidster in een kinderopvang voor kleuters en lagereschoolkinderen en deeltijds als jongerencoach bij Praktijk Senses. Hiervoor heb ik full time als psychopedagogisch werker bij het CLB gewerkt. Dankzij deze job merkte ik al snel dat mijn grootste kracht bij individuele begeleidingstrajecten ligt.

Verder ben ik iemand leergierig en wil ik me liefst levenslang bijscholen. Zo heb ik na mijn tweede bachelor Toegepaste Psychologie, met als afstudeerrichting school – en pedagogische psychologie, nog een bijkomende opleiding gevolgd via het universitair nascholingscentrum (CNO). Deze gaat specifiek over concentratieproblemen en ADHD. Vanaf september start ik met mijn eerste postgraduaat rond positieve psychologie/speltherapie.

Waarmee onderscheid ik mezelf?

Als coach bied ik jou een luisterend oor binnen een ongedwongen sfeer waarin je jezelf kan zijn. Ik geef gehoor zonder oordeel of vooringenomenheid. Mijn begeleiding typeert zich door het focussen op iemands krachtbronnen in plaats van diagnoses of problematieken. Coaching draait namelijk om een wisselwerking waarbij ik je uitdaag om je grenzen te verleggen. Mijn doel is bereikt wanneer jij, ondanks je valkuilen, een levensstijl kan creëren die bij je past en jou gelukkig maakt. Mijn begeleiding vloeit voort vanuit de benadering van de cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. Mijn begeleidingsstijl kan omschreven worden als warm, openhartig, dynamisch en uitdagend. Hoe kan jij worden ondersteund om het verschil te maken, om jouw ideeën in te zetten, om te durven gaan voor wat je waard bent?

Samen met jou exploreer ik waar de moeilijkheden juist liggen en geef ik je de mogelijkheid om meer inzicht in jezelf te verwerven. Via een coachingstraject op maat nemen we samen oplossingsgerichte stappen die je helpen om je doelen te bereiken. Ook maak ik gebruik van meteen toepasbare, evidencebased technieken. Ik onderscheid me in mijn begeleiding door mijn persoonlijke benadering waarbij jij de kenner bent van je eigen leefwereld. Jij blijft de expert van je eigen gedachten/gevoelens/gedragingen, en ik help je op weg om de beste versie van jezelf naar boven te halen.

Doelgroep

Psychologische consults: jongeren tussen 10 en 18 jaar

ADHD-screening en/of coaching: kinderen vanaf 5 jaar / jongeren / volwassenen

Voor wie

Een diagnose of niet, bij mij kan je terecht voor een coachingstraject op maat rond de moeilijkheden waar jij mee kampt. Iedereen is uniek en samen brengen we in kaart waar jij tegenaan botst, maar ook waar jij graag verandering in wil zien.

Binnen praktijk Senses kan je bij mij terecht voor thema’s van allerlei aard, o.a.:

  • concentratiemoeilijkheden tot ADHD
  • zelfbeeld versterken
  • assertiviteit en leren opkomen voor jezelf
  • studiekeuzes
  • verbindend communiceren

Van concentratieproblemen tot ADHD


Bij een vermoeden van ADHD…

Snel afgeleid? Druk in het hoofd? Moeite met plannen en organiseren? Overprikkeld?,… Herken jij jezelf in ADHD-symptomen? Bij mij kan je terecht voor een screening en help ik je zo op weg naar de volgende nodige stappen.


Bij een diagnose ADHD…

Een greep uit de thema’s waar ik je in kan coachen:

  • Ik heb de diagnose ADHD gekregen, wat houdt dit concreet in?
  • Hoe kan ik medicatieloos door het leven met mijn concentratiemoeilijkheden?
  • Ik voel mij opgebrand, hoe creëer ik een levensstijl die bij mijn mogelijkheden past?
  • Studeren met ADHD: do’s & don’ts?
  • Ik voel mij niet begrepen door mijn omgeving, hoe ga ik hiermee om?

Hoe verloopt mijn coachingsessie?

Eerst houden we een kennismakingsgesprek/intake. Hierbij bevraag ik je individuele noden en concrete hulpvraag. Zodra dit voldoende is verhelderd, stippelen we samen een coachingstraject en aanpak uit. De totale duur van een coachingstraject kan bij iedereen verschillen. Sommigen hebben voldoende aan 1 coachingsessie, anderen hebben er liever meer. Dit alles valt individueel te bespreken.

Wanneer na een eerste of meerdere gesprekken duidelijk wordt dat er intensievere hulp nodig is, kan ik jou doorverwijzen naar de geschikte hulpverlening.

Tarief

Coaching gesprekken: 60 euro per sessie van 50min.

ADHD-screening: 65 euro

Gelieve mij minstens 24u op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, wordt in rekening gebracht.