Jessy Willems

Jessy Willems Toegepaste psycholoog Senses Praktijkhuis

Kinderyoga

Psychologisch consulent & Jongerencoach

Yogalessen

Elke zaterdag namiddag te Senses praktijkhuis Mortsel

 

Tarief

Losse beurt – 10 euro (geldig voor 1 les)

10-beurtenkaart – 65 euro (geldig voor 10 lessen)

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande les niet kan doorgaan. Een geplande les die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt in rekening gebracht.

Voor wie?

De yogales is bedoeld voor lagereschoolkinderen (6-10j).

Wat is kinderyoga?

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), wat ‘verbinden’ betekent: het verbinden van je lichaam, geest en energie. Belangrijk hierbij is het beheersen van onze ademhaling. Yoga kent vele soorten en wordt wereldwijd beoefend. De laatste jaren wordt hier steeds meer op ingezet door de vele voordelen het met zich meebrengt.

 

Waarom je kind inschrijven voor een yogales?

Vandaag de dag zijn er heel wat kinderen die spanningen ervaren of overprikkeld thuiskomen. Ze hebben een druk (schools)leven waarbij ze aan verschillende verwachtingen moeten voldoen. Ontspanning wordt hierdoor extra belangrijk.

De voordelen van kinderyoga zijn o.a.:

  • (Leren) ontspannen op een gezonde manier
  • Draagt bij tot het zelfvertrouwen
  • Concentratie verbeteren
  • Motoriek verfijnen
  • Flexibeler/sterker lichaam
  • Verbinding met zichzelf
  • Leuk om (samen) te doen

 

Hoe ziet een yogales er concreet uit?

Kinderen leren de balans voelen tussen beweging en rust, waarbij ze correct leren ademhalen. De yogales wordt in groep gegeven waardoor kinderen in rust met elkaar leren om te gaan. Kinderen leren zichzelf te zijn omdat er tijdens een yogales geen prestatiedruk heerst maar een ontspannende en ongedwongen sfeer.

We beginnen met een opwarming, waarna we verschillende yogahoudingen doen met voldoende afwisseling. Hiernaast is er ook ruimte voor ademhalingsoefeningen, samenwerkingsoefeningen of meditatie.