Hilde van Broekhoven

Klinisch psycholoog
Specialisatie ACT – Gedragstherapie

Contact

Graag ontmoet ik je tot augustus 2021 in Senses Praktijkhuis Mortsel op dinsdag, donderdag of zaterdag. Enkel na afspraak. Ook gedurende deze Corona-tijden kun je bij mij in de praktijk terecht. De nodige veiligheidsmaatregelen worden dan uiteraard nageleefd. Indien gewenst kunnen sessies ook  doorgaan met behulp van “whereby”, een online tool waarmee we veilig kunnen videobellen.

Ja kan me bereiken via onderstaande contactgegevens:

E: hilde.senses@gmail.com

T: 0493 41 35 73

Wie ben ik

°1991

 

Mijn naam is Hilde van Broekhoven. Als psycholoog werk ik met veel plezier volgens de Acceptatie & Commitment Therapie (ACT), een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. Deze vorm van therapie bied ik in het kader van een veilige ruimte waarbij ik empathie, warmte, niet-oordelen, oprechtheid en hier en daar een vleugje humor hoog in het vaandel heb staan.

Ik studeerde Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Vervolgens volgde ik een ACT-opleiding aan de ACT-Academie te Ranst. Ik probeer me continue te blijven ontwikkelen als psycholoog door middel van literatuur, intervisie en bijkomende opleidingen, zoals ‘ACT voor depressie en angstproblematieken’ (door Russ Harris) en ‘ruimte maken voor verlies en rouw in therapie’. Mijn erkenningsnummer van de psychologencommissie is 912118546, mijn visumnummer is 263581.

Doelgroep

Volwassenen vanaf 18 jaar

Thema’s

Er kunnen allerlei redenen zijn om in therapie te gaan. Zo kun je bij mij terecht met angsten,  depressieve klachten, verlies en rouw, overspannenheid of burn-out, emotionele moeilijkheden, een sterke innerlijke criticus, onzekerheid, piekeren, relationele moeilijkheden, levensvragen, nood aan persoonlijke ontwikkeling, nood aan meer richting in je leven, terugkerende patronen waar je aan wenst te werken, …

Staat je klacht of vraag er niet tussen? Twijfel niet om contact op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken of je met jouw vraag bij mij terecht kunt.

 

Werkwijze

Ik werk volgens de Acceptatie & Commitment Therapie (ACT), waar mindfulness een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Binnen ACT vertrekken we vanuit het idee dat je in je leven onvermijdelijk te maken krijgt met moeilijkheden. Deze moeilijkheden kunnen ervoor zorgen dat je vast komt te zitten en er niet meer aan toe komt om de dingen te doen die voor jou écht belangrijk zijn en je leven zinvol maken.

Tijdens de begeleiding zullen we onderzoeken wat jij écht belangrijk vindt in het leven, wat jouw waarden zijn, wat voor iemand je wilt zijn. Het doel van de therapie is dat je telkens probeert te handelen naar jouw persoonlijke waarden. Daarnaast zullen we onderzoeken welke moeilijkheden je tegenkomt. Denk hierbij aan lastige gedachten (zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik moet altijd voor iedereen klaarstaan’, ‘er gaat iets ergs gebeuren’), moeilijke gevoelens (zoals verdriet, angst, jaloezie of kwaadheid), tegenslagen die je zelf niet in de hand hebt (zoals een overlijden, lichamelijke klachten of financiële moeilijkheden), vervelende  lichaamsgewaarwordingen (zoals fysieke pijn, een krop in je keel of spanning), neigingen die je liever niet hebt (zoals uitvliegen tegen je gezinsleden, over je eigen grenzen gaan of confrontaties uit de weg gaan). Door middel van gesprek, oefeningen, metaforen en meditaties zullen we werken aan vaardigheden om bewuster, veerkrachtiger en effectiever om te gaan met deze moeilijkheden. Je zult zien dat zij op die manier veel minder impact op je hebben en je niet langer belemmeren om waardengericht te leven.

We zullen samen op pad gaan. Op jouw tempo en aangepast aan jouw noden. Op pad naar een bewust en waardegericht leven.

Wees van harte welkom!

Tarief

€ 55 / 50 minuten 

Indien een afspraak niet kan doorgaan, gelieve me minstens 24u vooraf telefonisch, per mail of per sms te verwittigen. Een sessie die minder dan 24u op voorhand geannuleerd wordt, wordt gedeeltelijk in rekening gebracht. 

Afhankelijk van uw ziekenfonds kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling