Gerda Van Erkel

Psychotherapeut – Gestalttherapeut

Contact

Ik ontvang u graag tot mei 2022 op maandag in Senses Praktijkhuis Mortsel na afspraak.

T: 0486 171 998

E: gerdavanerkel@outlook.com

Opleidingen

  • In 1995 ben ik afgestudeerd als getaltherapeut.
  • Sindsdien werk ik als zelfstandig psychotherapeut in een huisartsengroep in Borgerhout.
  • Daarnaast vervoeg ik graag het team van het Senses Praktijkhuis Mortsel.

Tarief

65 euro voor een consultatie van 50 minuten.

Een geplande afspraak graag ten laatste 24 u vooraf annuleren, zo niet wordt ze volledig in rekening gebracht.

SensO

 

Kanker. Het woord is ingeslagen als een bom. Jijzelf en je omgeving komen in een achtbaan van emoties terecht. De vragen in je hoofd blijven maar malen. Alle onderzoeken en behandelingen maken dat je de grip kwijtraakt, de ziekte bepaalt je agenda. Tegelijk wordt ze ook tastbaar in je dagelijkse leven. Je behoeften veranderen, er zijn nieuwe grenzen waar je plots tegenaan botst. De vraag hoe het af zal lopen dwingt je om na te denken hoe je nu, vandaag, wilt leven of straks misschien toch afscheid moet nemen. Hoe kun je de ziekte een plaats geven in de gesprekken met wie je lief is? Hoe kun je, na de angst en de boosheid, datgene wat je zo plots overkomen is misschien beetje bij beetje toch gaan zien als een kans om jezelf, je dierbaren en het leven nader te komen en te omhelzen?

Als therapeut wil ik jou en je omgeving graag helpen om je weg te vinden in al die heftige emoties. Het is belangrijk om een klankbord te hebben, om te mogen voelen wat je voelt en toch langzaam aan te komen tot acceptatie en innerlijke rust. Therapie kan je helpen om dit zo moeilijke onderwerp in je naaste omgeving bespreekbaar te maken en tegelijk jezelf te laten zien en zijn als iemand die meer is en meer blijft dan zijn ziekte.

In 1995 ben ik afgestudeerd als gestaltherapeut.

Sindsdien werk ik als zelfstandig psychotherapeut in een huisartsengroep in Borgerhout.

Daarnaast vervoeg ik graag het team van het Senses Praktijkhuis Mortsel.

Enkele jaren geleden begeleidde ik gedurende tien weken een zelfhulpgroep kankerpatiënten.

Via literatuurstudie verdiepte ik me in verliesverwerking en o.a. het werk van psychiater Irvin D. Yalom in verband met existentiële vragen en omgaan met (angst voor) de dood.

Persoonlijke serene ervaringen versterkten mijn vertrouwdheid met de problematiek.

Als auteur van jeugd- en young adultboeken, die deze thema’s aansnijden, mocht ik veel mensen in gelijkaardige situaties ontmoeten en getuige zijn van hun verwerkingsproces, wat me hielp mijn inzicht en aanvoelen nog te verfijnen.