Dr. Gerda Smets

Dokter Gerda Smets Senses Praktijkhuis

 Sportarts

Contact

Graag ontvang ik u voor een sportmedisch onderzoek op vrijdag in Senses Praktijkhuis Lier.
Een afspraak kan u zelf rechtstreeks maken via mijn website: www.doktergerdasmets.be

T: 0471/54.33.91

E: info@doktergerdasmets.be

W: www.doktergerdasmets.be

Wie ben ik

Ik ben in 2014 huisarts geworden en in 2015 afgestudeerd aan de KU Leuven als Master in de Sportgeneeskunde.

Als sportarts bied ik ondersteuning aan vooral recreatieve sporters en dat kunnen zowel jongere sporters zijn als de 50+ of oudere sporters. Topsporters zijn zeker ook welkom maar dikwijls zijn zij reeds omgeven met complexe multidisciplinaire professionele kaders. De recreant sporter daarentegen loopt soms wat verloren te zoeken om buiten dit professionele circuit ondersteuning te vinden. Degelijke adequate ondersteuning bieden aan de amateur sporter is precies mijn doel en wel om te bepalen binnen welke grenzen u best sport zodat u zich fitter gaat voelen zonder uw lichaam te overbelasten. Zo is o.a. uit studies gebleken dat hartritmestoornissen vrij frequent voorkomen en nog frequenter zijn als er geen goede begeleiding is.

 

Waaruit bestaat het sportmedisch onderzoek?

Bij het intake gesprek zullen we nagaan welke sport(en) u beoefent en hoe u zelf uw huidig sportniveau ervaart. Wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed? Doet u reeds aan conditietraining en/ of krachttraining? Naast de bestaande en gevalideerde vragenlijsten van de sport- en keuringsartsen is het steeds nuttig uw meest recente bloedanalyse mee te brengen. Indien nodig zal ik zelf een bloedanalyse aanvragen. Een rust- en inspannings-elektrocardiogram en een ademhalings- of spirometrietest behoren tot de standaard onderzoeken die ik zal uitvoeren.

Dus met dit onderzoek is het mogelijk te bepalen hoe intens u kan sporten zonder gevaar te lopen om hierin te ver te gaan. Daarnaast kan u ook bij mij terecht voor trainingsschema’s om uw sportcapaciteiten op te drijven. 

Tarief

Sportmedische onderzoeken gaan door elke vrijdag.

Datum en uur kan u zelf bepalen en kiezen op mijn website: www.doktergerdasmets.be

Het tarief voor een sportmedisch onderzoek is 3x 6€.

Als geconventioneerd arts reken ik de RIZIV tarieven aan in overeenstemming met de SKA vereniging. Dit geldt enkel voor de amateursporters en niet voor sporters aangesloten bij een sportfederatie.

Per sportmedisch onderzoek worden 3 consultaties uitgevoerd:

1) intake gesprek (consultatie aan derdebetalers tarief, dit is 6€);

2) inspanningsproef met ademhalingsfunctie onderzoek (consultatie aan derdebetalers tarief, dit is 6€);

3) schriftelijk verslag met bespreking (consultatie aan derdebetalers tarief, dit is 6€).

Alle consultaties worden aan derdebetalers tarief berekend (sinds 1 januari 2022) en kosten dus 6€ per consultatie, totaal 18€.