Faye Marriott

Amber Van Der Vinck - kinesitherapeut Senses Praktijkhuis Lier

 Kinesitherapeut

Contact

Graag ontvang ik u op maandag, dinsdag en donderdag in Senses Praktijkhuis te Lier en dit na afspraak.

E: fayemrrtt@gmail.com

T: 0493/14.63.70

Wie ben ik

°1978

Ik ben Faye, Zuid-Afrikaanse van oorsprong, met 20 jaar ervaring in België.  Na het beëindigen van mijn studies revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Kaapstad kwam ik naar België. Na een eerste ervaring met een eigen praktijk in de rand van Brussel vervoegde ik het team van Praktijk Tim Decock in Willebroek waar ik naast algemene behandelingen en sportrevalidatie in stond voor de behandeling van alle kinderen (veelal neurologische stoornissen en psychomotoriek) en vrouwen voor rugschool, bekkenbodem, kernstabilisatie en versterking, ergonomie, hyperventilatie, manuele lymfedrainage, etc. 

In 2008, ging ik aan de slag in het National MS Centrum in Melsbroek. Hier was ik actief als kinesitherapeut voor de dagelijkse revalidatie en onderhoud van vooral MS maar ook andere neurologische aandoening, zoals CVA, Guillain Barre en ALS. Ondertussen bleef ik ook actief in mijn eigen praktijk in Brussel.  

Van 2013 tot 2017 werkte ik als kinesitherapeute neurologische revalidatie ambulant in het RevaLier, Heilig Hart Ziekenhuis in Lier. Daarnaast bleef ik steeds mijn eigen activiteiten verderzetten met een eigen praktijk in Kessel en Lier.

Opleiding

Afgestudeerd in 2001 als Bachelor of Science in Physiotherapy (gelijkgesteld met licentiaat in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie) aan de University of Cape Town, Zuid-Afrika

Opleiding bewegingspedagogiek gebaseerd op het werk van Veronica Sherborne bij de Sherborne Vereniging België in 2006

Opleiding Psychomotoriek voor Kinderen bij IRSK-Wings in 2005-2006

Behandeling en doelgroep

Neurologische aandoeningen, zowel aangeboren (centrale of perifere neurologische aandoening, zoals hersenbloeding, herseninfarct, Parkinson, ALS, MS, zenuwontstekingen, etc.) als niet aangeboren pathologieën (bvb. traumatisch). 

Revalidatie bij ziekte van Parkinson, CVA (beroerte), gangrevalidatie, (re)activering, postoperatieve revalidatie na prothesen, met aandacht voor valpreventie en valtraining.

Lymfedrainage, algemene kiné, sport kiné en psychomotoriek voor kinderen.

Werkwijze

Ik streef steeds naar een individuele aanpak waarbij de patiënt centraal staat en holistisch benaderd wordt, waar nodig in samenwerking met ander leden van het paramedische team. 

Ik werk uitsluitend 1-op-1, en samen stellen we een geïndividualiseerd revalidatieprogramma op gebaseerd op de wensen en noden.

Essentieel in dit alles is het delen van inzichten over evenwicht, coördinatie, spierkracht, transfers, rechtkomen en functionaliteit. Het uiteindelijke doel richt zich dan ook op het onderhouden van de bestaande fysieke mogelijkheden, voorkomen van gewrichtsverstijving en spierverkorting, de aanpassing van de leefomgeving aan de motorische beperkingen en het aanbieden van adequate hulpmiddelen.

Tarief

Ik ben geconventioneerd, dus een behandeling is volgens de RISIV voorgeschreven tarieven en terugbetalingen.