Eveline Van Geel

Eveline Van Geel Kinderpsycholoog Senses

Kinder- en jongerenpsycholoog

Contact

Je bent welkom op dinsdag in Senses Praktijkhuis te Lier. Vanaf september ben ik er maandagavond vanaf 18u en dinsdag vanaf 13u.

Je kan een afspraak maken via telefoon of mail.

T: 0493/94 85 52
E: eveline.senses@gmail.com

Wie ben ik

°1990

Erkenningsnummer psychologencommissie: 902126456

Ik studeerde in 2015 af aan de KULeuven als klinisch psychologe met als afstudeerrichting kinderen en adolescenten. De keuze om psychologie te studeren kwam er vanuit mijn passie voor het werken met kinderen en jongeren. Al van kleins af aan heb ik altijd aangevoeld dat ik graag met kinderen bezig ben. Een van mijn grootste krachten in het werken met kinderen en jongeren is ongetwijfeld mijn oneindige geduld met hen, dat altijd vanzelf lijkt te komen. Ik vind het ook enorm boeiend en leuk om te zoeken naar de krachten/talenten van elk kind/jongere en hierbij aansluiting te vinden in de manier van werken, of dit nu is via spel, tekeningen, verhalen/boeken of nog een andere (creatieve) werkwijze.

Mijn masterstage deed ik als psychologe bij het jeugdteam van CGG Andante in Berchem. Hier kreeg ik de kans om te ontdekken hoe het is om als psycholoog te werken en ik werd steeds meer overtuigd van mijn passie en dat ik hier ook mijn job van wilde maken. Ik gaf hier mee therapieën, deed een aantal begeleidingen zelfstandig en mocht mee een groepstraining sociale vaardigheden geven.

Nadat ik ben afgestudeerd ben ik beginnen werken in de bijzondere jeugdzorg als opvoeder en daarna contextbegeleider. Hierbij heb ik zelf veel ervaring opgedaan met kinderen en jongeren in groep, maar ook in het werken met ouders en gezinnen. Momenteel werk ik deeltijds als gezinsbegeleidster bij CKG Kinderland waar ik gezinnen begeleid van kinderen van 0-12 jaar die bij ons verblijven.  

Naast het werken met de kinderen en jongeren zelf vind ik het ook belangrijk om het gezin hierin te betrekken waar nodig. Ook met ouders zelf ga ik graag aan de slag en ook zij kunnen bij mij terecht voor (opvoedings)vragen en begeleiding.

Voor wie

Kinderen en jongeren van 0-18 jaar kunnen bij mij terecht voor een waaier aan problemen waaronder:

 • Onzekerheid, laag zelfbeeld, faalangst
 • Stress, angst, nachtmerries
 • Depressieve gevoelens, zelfmoordgedachten
 • Automutilatie
 • Gedragsmoeilijkheden
 • Verwerking van trauma en verlies
 • Moeilijkheden in hechting
 • Moeilijkheden gerelateerd aan diagnoses als ASS, ADHD, ADD,..
 • Sociaal-emotionele problemen (snel boos, snel verdrietig, overspoeld door emoties,..)
 • Sociale vaardigheidstraining
 • Eetstoornissen
 • Moeilijkheden met echtscheiding, nieuw-samengesteld gezin

Daarnaast kunnen ook ouders en/of andere zorgfiguren bij mij terecht voor opvoedingsondersteuning, vragen rond de problematiek van hun kind.

Ook gezinnen kunnen bij mij terecht.

Werkwijze

Ik nodig de ouders en het kind uit voor een kennismakingsgesprek (intake). In dit eerste gesprek proberen we samen de moeilijkheden en verwachtingen van de therapie in kaart te brengen, alsook de krachten en beschikbare hulpbronnen. Zo kunnen we samen zoeken naar wat jullie nodig hebben en of jullie een therapie willen opstarten om samen hiermee aan de slag te gaan.

Een volgend gesprek kan bestaan uit individuele begeleiding, ouderbegeleiding of gezinsbegeleiding afhankelijk van de vraag. In de loop van de behandeling kan hier ook in afgewisseld worden indien nodig. De frequentie (wekelijks/tweewekelijks) en duur van de behandeling is afhankelijk van de situatie en problematiek.

De individuele begeleiding kan verschillende vormen aannemen afhankelijk van de leeftijd en mogelijkheden van het kind alsook afhankelijk van de aard van de problemen. Hierbij zal ik op zoek gaan naar wat het beste werkt voor jullie.​

Tarief

Een gesprek duurt 50 a 60 minuten en kost 50€. Betaling kan cash of via de bancontact-app op je smartphone.

Een afspraak verplaatsen of annuleren kan door minimum 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien er niet tijdig verwittigd wordt, zal de consultatie aangerekend worden.

Afhankelijk van de mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Dit kan bij het intakegesprek bekeken worden.