Els Pazmany

 

Seksuoloog
Relatietherapeut
Doctor in de Biomedische Wetenschappen

 

Contact

Graag ontvang ik jou (en je partner) op maandag in Senses Praktijkhuis, na afspraak
T: 0494/12.52.43
E: elspazmany@skynet.be

Wie ben ik

°1980

Na het afronden van mijn studies (Maatschappelijk Werk, KdG; Kandidaat in de Psychologie en Licentiaat in de Seksuologie, KU Leuven), werkte ik eerst als maatschappelijk werker in de bijzondere jeudzorg met jongeren en hun gezinnen.
Nadien was ik als seksuoloog enkele jaren verbonden aan het Vlaamse Liga tegen Kanker -project ‘Leven met een stoma: Emotionele en seksuele gevolgen van de chirurgische behandeling van colorectale kanker’ in de Universitaire Ziekenhuizen Gasthuisberg (Leuven) en gaf ik verscheidene psycho-educatieve groepssessies ‘Intimiteit, seksualiteit en kanker’ aan (borst- en darm)kankerpatiënten in het Middelheim Ziekenhuis (Wilrijk) en KLINA (Brasschaat).
Vervolgens werkte ik als gezinscounselor op de Eenheid voor Ontwikkelingsstoornissen en Psychosen (UCKJA, Antwerpen) en enkele jaren later keerde ik terug naar Leuven, ditmaal als assistent en onderzoeker aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen (IFSW, KU Leuven).
In januari 2015 promoveerde ik tot Doctor in de Biomedische Wetenschappen met een proefschrift over dyspareunie of ‘pijn bij het vrijen’. Tijdens de periode van mijn promotieonderzoek werkte ik tevens op de Raadpleging Vrouwelijke Seksualiteit (UZ Leuven) met vrouwen en hun partners.

Momenteel ben ik als lector en onderzoeker verbonden aan de opleiding van Toegepaste Psychologie bij de AP Hogeschool. Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en werkzaam als seksuoloog en relatietherapeut in Senses Praktijkhuis.

Interessante links

www.ifsw.be (Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen, KU Leuven)
www.seksuologen-vlaanderen.be (Vlaamse Vereniging voor Seksuologie)

Thema’s

Mensen van alle leeftijden kunnen geconfronteerd worden met seksuele zorgen of problemen.
Je kan bij mij terecht indien jij je zorgen maakt over je seksueel functioneren, je seksualiteitsbeleving en/of je seksuele (partner)-relatie.
Aangezien seksualiteit een complex fenomeen is dat beïnvloed wordt door zowel lichamelijke, psychologische, relationele, sociale en culturele factoren, die mogelijks hebben geleid tot het ontstaan, het onderhouden of het verergeren van de seksuele klachten, zal ik tijdens de gesprekken aandacht hebben voor al deze factoren.
Omdat seksuele zorgen of problemen niet enkel op jezelf kunnen wegen, maar ook op je partner en je relatie, is het wenselijk dat jij en je partner allebei aanwezig zijn tijdens de gesprekken.
Concreet kan jij (en je partner) bij mij terecht in verband met:

  • Pijn bij het vrijen (dyspareunie) en vaginisme
  • Seksueel verlangen: verschil in zin, afwezig, verminderd of teveel verlangen
  • Opwinding: afwezige of verminderde genitale en/of mentale opwinding
  • Orgasme/ejaculatie: vroegtijdig, afwezig of geremd orgasme
  • Het heropnemen van seksualiteit na een chronische ziekte of lichamelijke aandoening, of na een andere verandering in het leven
  • Andere problemen met betrekking tot je (seksuele) relatie
  • Specifieke vragen over seksualiteit

Doelgroep

Jongvolwassenen – volwassenen – ouderen
Koppels en individuen

Tarieven en praktische regeling

Koppelgesprek: 75€/uur;
Individueel gesprek: 65€/uur
Een gesprek duurt ongeveer 50 minuten en vindt om de twee weken plaats.
Gelieve minimum 24 uur op voorhand te verwittigen indien je de gemaakte afspraak niet kan nakomen.