Elise Dorval

Elise Dorval Kinder en jongerenpsycholoog Senses Praktijkhuis Lier

 Klinisch kinder- en jongerenpsychologe

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag en donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel en op woensdag, vrijdag en zaterdag in Senses Praktijkhuis Lier, enkel na afspraak.

Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

T: 0476/03 12 79
E: elise.senses@gmail.com

Erkenningsnummer Psychologencommissie 992134757

Wie ben ik

Van jongs af aan heb ik een hart voor het werken met kinderen. Mijn keuze voor de afstudeerrichting master Klinische Psychologie optie kinderen en jongeren aan de Katholieke Universiteit van Leuven vloeide voort uit deze passie. Bij Sporty vzw kon ik mijn eerste ervaringen op doen in het werken met deze doelgroep. Tijdens mijn laatste masterjaar kreeg ik de kans om stage te lopen in een Onthaal-Oriëntatie- en Observatiecentrum, waar ik in contact kwam met kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Ik deed ervaring op met verschillende problematieken, waaronder schoolproblemen, hechtingsproblematieken, traumatische ervaringen, gedragsproblemen,…

Bovendien ging ik naast mijn studie aan de slag bij het expertisecentrum Eureka Leuven, een school voor leerlingen met leerstoornissen. Hier deed ik ervaring op in de diagnostisering en verdere advisering van kinderen en jongeren, vaak met leerproblemen.

Tenslotte schaar ik me achter het motto levenslang blijven leren. Ik vind het belangrijk om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, opdat ik mijn cliënten de optimale begeleiding kan bieden. In het werken met kinderen hecht ik eveneens veel belang aan de context waarin het kind opgroeit.

Doelgroep

Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar en hun ouders.  

Thema’s

Kinderen en jongeren kunnen met uiteenlopende vragen en klachten bij mij terecht:

  • Gedragsmoeilijkheden
  • Sociale en emotionele moeilijkheden
  • Leerstoornissen
  • Hechtingsmoeilijkheden
  • Onzekerheid en negatief zelfbeeld
  • Faalangst, stress

Werkwijze

De behandeling start steeds met een intakegesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt er ruimte gemaakt voor de aanmeldingsklacht(en), krachten, de hulpverleningsgeschiedenis en de hulpvraag van het kind en de context.

Na de intakefase wordt er bekeken welke hulp nodig en haalbaar is. De aanpak en de frequentie van de volgende sessies varieert, afhankelijk van de moeilijkheden, de hulpvraag en de leeftijd van het kind. Een volgend gesprek kan bestaan uit individuele begeleiding met het kind of ouderbegeleiding. De individuele therapie met het kind kan in verschillende vormen plaatsvinden. Naast het in dialoog gaan met de kinderen, gebruik ik ook creatieve technieken waaronder tekeningen, verhalen, spel, collages,… Voornamelijk bij jonge kinderen is het spreken over moeilijke zaken vaak geen makkelijke opgave en tracht ik laagdrempelig te werken met spel. 

Tarief

Een sessie neemt 50 à 60 minuten in beslag en bedraagt 65 euro. 

Ik ben geconventioneerd, waardoor ik met een verwijsbrief van de huisarts psychologische sessies kan aanbieden aan 11 of 4 euro (wanneer je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming).

Er kan contant worden betaald of via Payconiq. Een afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand (via mail of telefoon). Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert, ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Afhankelijk van de mutualiteit is er voor kinderen en jongeren een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.