Edith Vandriessche

Klinisch Psycholoog

Contact

Graag ontvang ik u op vrijdag of zaterdagvoormiddag in Senses Praktijkhuis te Mortsel, na afspraak:

T: 0471/03.03.13

E: edith.senses@gmail.com

Wie ben ik

°1995

Master klinische psychologie

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 952123101

In 2018 behaalde ik mijn masterdiploma klinische psychologie aan de Universiteit van Gent. Ik deed 8 maanden stage in de Gevangenis van Antwerpen bij het Zorgteam Internering. Na mijn studies ging ik onmiddellijk aan de slag in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen (FPC) als therapeutisch assistent. Nu ben ik reeds anderhalf jaar afdelingspsychologe op een resocialisatie afdeling. Te FPC werk ik met mensen met een interneringsstatuut in een hoog beveiligd kader en kom ik in contact met een verscheidenheid aan klachten en problematieken (psychotische kwetsbaarheid, agressie, verslaving, seksualiteitsbeleving, psychopathie, … ).

Naast mijn interesse en ervaring in het forensische werkveld groeide tijdens mijn studie ook een passie voor psychoanalyse. Deze vertaal ik heden naar de klinische praktijk door het gesprek vanuit psychoanalytisch denkkader aan te gaan.

 

Doelgroep

Adolescenten en volwassenen

Ook mensen met interneringsstatuut.

Thema’s 

U kan onder andere bij mij terecht met:

  • Identiteitsvragen
  • In de knoop zitten met jezelf
  • Kantelpunten
  • Angst
  • Verslaving
  • Agressie
  • Psychotische kwetsbaarheid

Werkwijze

U bent steeds welkom voor een kennismakend gesprek, zo kunnen we jouw noden en verwachtingen verkennen.

Doorheen jouw leven kunnen er verschillende moeilijkheden op jouw pad komen, daar horen vaak een aantal vraagtekens bij. Iedereen is anders en gaat hier op zijn/haar eigen manier mee om.
Tijdens de sessies is er ruimte voor al jouw gedachten, gevoelens en klachten. Samen creëren we een veilige spreekruimte waarin ik als klankbord fungeer. Zo kan je jouw verhaal laten weergalmen zonder er oordelen worden geveld.

Als psycholoog heb ik het antwoord niet, de kracht zit namelijk in jezelf.  Wel kan ik je helpen deze kracht te ontdekken en aan te wenden, om zo een aantal klachten te verlichten.

Tarief

60 euro/uur.

Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Mocht er iets tussen komen, gelieve de sessie dan 24 uur op voorhand te annuleren (telefonisch, via e-mail of sms). Indien er niet tijdig verwittigd wordt, zal het volledige bedrag aangerekend worden.