Diane Frée

Diane Frée Seksuoloog Senses Praktijkhuis

Klinisch seksuoloog

Iedereen, jong en oud, kan gedurende zijn levensloop geconfronteerd worden met seksuele zorgen en/of problemen.
Je bent dus zeker niet alleen. Een gesprek met een seksuoloog kan verhelderend werken en helpen bij het doorbreken van patronen.

Contact

Graag ontvang ik jou (en je partner) op maandag en zaterdag in Senses Praktijkhuis Lier, na afspraak.

T: 0490/19.55.83
E: diane.free.senses@gmail.com
W: www.freediane.weebly.com

 

Wie ben ik

°1960

Ik ben opgeleid tot bachelor in de psychologie (Open Universiteit Nederland) en master in de seksuologie (KULeuven), ​Postgraduaat systemisch werken met paren en ​Psychoanalytische psychotherapeut i.o. 
Ik ben lid van de Vereniging voor Seksuologen en gebonden aan hun deontologische code.

Ik heb altijd een ruime interesse gehad in hoe mensen zich voelen, denken, bewegen en omgaan met bepaalde gebeurtenissen in hun leven. Ieder individu is authentiek in het ervaren en verwerken van emoties aan de hand van zijn eigen levensverhaal. Ik werk niet volgens een standaardprocedure.
​Jij bent uniek en jouw zorg of probleem is uniek

Werkwijze

Aanmelding: De aanmelding gebeurt telefonisch of via e-mail. Dit kan op eigen initiatief of na doorverwijzing (huisarts, gynaecoloog, uroloog). Er wordt een afspraak gemaakt voor een eerste kennismakingsgesprek.

Eerste gesprek (Intake): Tijdens de intake, een eerste verkennend gesprek, wordt getracht een duidelijk en volledig beeld te krijgen over de klachten, hulpvragen, sociale situatie en verwachtingen ten aanzien van therapie. Ook is er ruimte voor je aarzelingen en bedenkingen.

Therapie: De behandeling bestaat uit gesprekstherapie waarbij de verschillende oorzaken in kaart worden gebracht en waarbij er samen wordt gezocht naar oplossingen. In overleg kunnen er huiswerkopdrachten gegeven worden.

In een relatie gaat de seksuele klacht meestal beiden aan en kan het zinvol zijn om samen te komen. Maar natuurlijk ben je ook steeds alleen welkom. Bij koppels wordt dezelfde werkwijze gevolgd en is er voldoende ruimte voor de individuele en relationele ervaringsfacetten.

 

Thema’s

Iedereen die zich zorgen maakt of een probleem heeft op het vlak van haar/zijn seksueel functioneren kan bij mij terecht. Seksuele zorgen en/of problemen zijn multifactorieel. Hierbij kan het nodig zijn om zowel de lichamelijke, psychologische, relationele, sociale en culturele factoren te onderzoeken om te kijken hoe de zorg of het probleem is ontstaan, wat het onderhoudt en wat het verergert en verbetert. Je kan bij mij terecht met vragen met betrekking tot:

– Verlangen: verminderd, afwezig, overmatig verlangen, verschil in verlangen
– Opwinding: verminderde of afwezige genitale en/of mentale opwinding, overmatig seksuele opwinding
– Seksverslaving (porno, overmatige seksueel getinte internetdating)
– Orgasme: vroegtijdig, afwezig, geremd
– Ejaculatie: te vroeg, te laat, afwezig
– Pijn: vaginisme, dyspareunie, fimosis, ziekte van Peyronie
– Vragen en problemen die samenhangen met de seksuele oriëntatie (homo-, hetero- of biseksualiteit) of seksuele identiteit
– Andere zorgen of problemen met betrekking tot je (seksuele) relatie
– Ontevredenheid over frequentie of aard van het seksuele contact met partner
– Advies of onzekerheden op seksueel gebied

 

Doelgroep

Adolescenten, volwassenen

Individuen en koppels

 

Tarief

Individueel gesprek: 60€/50 minuten
Koppelgesprek: 65€ /60 minuten

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Er is geen bancontact aanwezig. Gelieve cash te betalen.