Diane Frée

Diane Frée Seksuoloog Senses Praktijkhuis

Relatietherapie –  Klinisch seksuoloog

“Today, we turn to one person to provide what an entire village once did: a sense of grounding, meaning and continuity.
At the same time, we expect our committed relationships to be romantic as well as emotionally and sexually fulfilling.
Is it any wonder that so many relationships crumble under the weight of it all?”
Esther Perel, Mating in Captivity: Reconciling the Erotic and the Domestic

 

Contact

Graag ontvang ik jou (en je partner) tot juni 2022 op maandag in Senses Praktijkhuis Lier, na afspraak.

T: 0490/19.55.83
E: diane.free.senses@gmail.com
W: www.freediane.weebly.com

Indien je mij via mail contacteert, gelieve dan ook je telefoonnummer te vermelden.

Wie ben ik

Ik ben opgeleid tot bachelor in de psychologie (Open Universiteit Nederland) en master in de seksuologie (KULeuven), ​Postgraduaat systemisch werken met paren en ​Psychoanalytische psychotherapeut i.o. 
Ik ben lid van de Vereniging voor Seksuologen en gebonden aan hun deontologische code.

Ik heb altijd een ruime interesse gehad in hoe mensen zich voelen, denken, bewegen en omgaan met bepaalde gebeurtenissen in hun leven. Ieder individu is authentiek in het ervaren en verwerken van emoties aan de hand van zijn eigen levensverhaal. Ik werk niet volgens een standaardprocedure.
​Jij bent uniek en jouw zorg of probleem is uniek

Werkwijze

Aanmelding: De aanmelding gebeurt telefonisch of via e-mail. Er wordt een afspraak gemaakt voor een eerste kennismakingsgesprek.

Eerste gesprek (Intake): Tijdens de intake, een eerste verkennend gesprek, wordt getracht een duidelijk en volledig beeld te krijgen over de klachten, hulpvragen, sociale situatie en verwachtingen ten aanzien van therapie. Daar dit voor beide partners verschillend kan zijn, wordt er voldoende ruimte gegeven om individueel je zorg, probleem, aarzeling of bedenking naar voren te brengen.

Therapie: Zowel voor psychologische als seksuele problemen bestaat de behandeling uit gesprekstherapie waarbij de verschillende oorzaken in kaart worden gebracht en waarbij er samen wordt gezocht naar oplossingen. In overleg kunnen er huiswerkopdrachten gegeven worden.

Thema’s

Iedereen die zich zorgen maakt over zijn relatie kan bij mij terecht, zowel individueel als met partner. Op sommige momenten kan het zijn dat je als koppel vastzit, er geen productieve communicatie meer mogelijk is en jullie steeds in cirkels blijven ronddraaien. Een gesprek met vriend of vriendin kan misschien wel voor de nodige ventilatie zorgen maar geeft niet voldoende ondersteuning om verandering te bewerkstelligen. Dan kan de neutraliteit van een therapeut hierbij een grote hulp zijn om voldoende ruimte te scheppen zodat ieder zich gehoord en begrepen voelt. De therapeut kan begeleiden om het probleem meer helder te krijgen en samen te onderzoeken hoe het is ontstaan, welke factoren het in stand houden en welke het doen verergeren en verbeteren.

De klacht kan zich situeren op verschillende vlakken:

– Extreme ruzies en discussies
– Ontrouw
– Twijfels
– (Seksuele) sleur in de relatie
– Vastlopende communicatie
– Angsten
– Nieuw samengesteld gezin
– Vastgeroeste rolpatronen
– Ontevredenheid over frequentie of aard van het (seksueel) contact

 

Doelgroep

Adolescenten, volwassenen

Koppels en individuen

 

Tarief

Koppelgesprek: 70€ /60 minuten
Individueel gesprek: 60€/50 minuten

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Er is geen bancontact aanwezig. Gelieve cash te betalen.