Claudia Baldanza

Claudia Baldanza Act- en Hypnosetherapeut, Lichaamsgericht, hartcoherentie


Persoonsgericht experiënteel Counselor 
Hartcoherentie-, Relaxatie- & Lichaamsgerichte therapie

Contact

Ik ontvang je graag na afspraak op maandag en dinsdag in Senses Praktijkhuis Mortsel.

Een afspraak maken kan via:

T: 0477/05 80 77

E: claudiabaldanza.senses@gmail.com

W: https://www.dunamiscoaching.be/mijnagenda

Wie ben ik

Ik ben Claudia (°1983). Reeds op jonge leeftijd probeerde ik mensen en de wereld te begrijpen en ondersteunen. Ik studeerde af als socioloog, maar meer dan mijn studie heeft het leven zélf mij gevormd. Zowel tot wie ik op dit moment ben, als tot wat ik als counselor doe. Ik begeleid op een zachte, creatieve en krachtige wijze cliënten op een pad naar meer veerkracht, authenticiteit en regie over het eigen leven. Daarvoor gebruik ik mijn expertise, maar zeker ook mijn gevoel, ervaringen en ervaringsdeskundigheid. Met veel interesse blijf ik me verdiepen en bijscholen in bepaalde therapievormen, de werking van stress, trauma en ons zenuwstelsel.

Naast mijn werk als counselor wandel, lees, schrijf en zing ik graag. Ik beoefen yoga en geef lessen restorative yoga & relaxatie. Daarnaast zoek ik al te graag samen met mijn zoontje het avontuur in de dagdagelijkse dingen van het leven op.

Ik wil je graag ondersteunen in het proces naar meer veerkracht, bewustwording en vitaliteit. Ik begeleid je op een pad naar en dichter bij jezelf. Dit doe ik op een milde en verbindende wijze in een omgeving van vertrouwen en veiligheid. Mijn uitgangspunt is dat elk van ons in alle zachtheid kan helen en veranderen en jij dus ook.​

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen

Thema’s:

Fysieke, mentale of emotionele klachten. Denk hier bijvoorbeeld aan:

  • hyperventilatie, (chronische) stress
  • stress gerelateerde- en psychosomatische klachten
  • burn-out, vermoeidheid, concentratie problemen
  • stemmingswisselingen, depressieve of angstige klachten (bv. faalangst, paniekaanvallen)
  • gebrek aan zelfvertrouwen
  • perfectionisme en piekeren
  • chronische pijn en chronische vermoeidheid (CVS, fibromyalgie, …)
  • posttraumatische klachten
  • wanneer praten niet (genoeg) geholpen heeft of je jouw klachten niet goed onder woorden kan brengen

Wat is hartcoherentie- & relaxatietherapie

“Luister naar je lichaam wanneer het fluistert, dan zal het niet moeten schreeuwen.”

Stress is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en uit ons leven. Dat is niet erg, want het is een vereiste voor een gezond, vitaal en veerkrachtig leven. Voor velen is stress echter chronisch, en dat is wél problematisch. We staan te veel en te lang “aan”. De balans tussen stress en rust is verstoord. Er ontstaan allerhande psychische en fysieke klachten. Veel mensen weten niet hoe ze hiermee overweg kunnen. Sommige mensen herkennen deze chronische stress en lichamelijke spanning zelfs gewoon niet.

Tijdens de hartcoherentie- en relaxatietherapie begeleid ik je lichamelijk, mentaal én emotioneel naar meer bewustwording en rust. Lichaam, gedachten, emoties en de sociale omgeving staan immers niet los van elkaar. We benaderen stress- en angst gerelateerde klachten vanuit meerdere hoeken. De mind-body connectie vormt de rode draad in deze therapievormen. We gebruiken relaxatie-, mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en bewustwordingsoefeningen. Zo leer je op termijn zelf de signalen van je lichaam herkennen en reguleren. Zo ontstaat er meer rust in hoofd – lichaam – leven, neemt de veerkracht toe en kan je weer vitaliteit ervaren.

Meer info over het hartcoherentietraject vind je hier:

https://www.dunamiscoaching.be/hartcoherentie

Hartcoherentie- en relaxatietherapie kunnen complementair en ondersteunend ingezet worden bij bestaande geneeskundige of therapeutische behandelingen.

Wat is lichaamsgerichte therapie

“Wij zijn niet ons brein. Wij zijn ons lijf: een belichaamd zelf.” (N. Nicolai)

Soms weet je lichaam wat je hoofd niet bedenken kan. In lichaamsgerichte therapie gaan we terug leren luisteren naar je lichaam. Het leven laat haar sporen hierin na in de vorm van blokkades, spanning, ongemak, pijn en bepaalde gedragspatronen die herstel bemoeilijken. Naast gesprekstherapie gebruiken we o.a. mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen, creatief-intuïtieve oefeningen, bewustwordingsoefeningen, aanraking, beweging en lichaamsgerichte oefeningen. Je leert op een gezonde wijze uiting te geven aan wat er in je leeft. We gaan de gevoelde ervaringen of innerlijke gewaarwordingen verkennen én betrekken in de therapie. Zij worden jouw gidsen in jouw helingsproces. Op die manier leer je niet enkel luisteren naar je lichaam, maar leer je er ook mee communiceren. We stimuleren het zelfhelende vermogen van je lichaam en herstellen de eenheid tussen lichaam & geest.

Ben je geïnteresseerd in ACT- en hypnotherapie, klik dan hier voor meer info of neem contact met mij op. ACT- en hypnotherapie kunnen ook in combinatie met bovenstaande lichaamsgerichte vormen ingezet worden. Mijn aanbod wordt steeds aangepast aan jouw unieke zelf. Ik kom hierin tegemoet dankzij een integratieve benadering.

Tarief

70 euro per sessie van ±50 à 60 min

75 euro per hartcoherentie-sessie van ±60 min. Het hartcoherentietraject bestaat uit 4 à 5 sessies van ±60 min inclusief online psycho-educatie, werkboek en opvolging. 

Betaling kan na iedere sessie contant of met Payconiq-Bancontact app.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Dit kan telefonisch, per sms of whatsapp bericht en via e-mail. Indien men niet tijdig verwittigt, wordt de consultatie aangerekend.

Praktische info en interessante links

www.dunamiscoaching.be