Carl De Geest

Studiecoach & studiekeuzebegeleider

Contact

Graag ontvang ik jou op dinsdagavond, woensdagnamiddag of zaterdagmorgen in Senses Praktijkhuis te Mortsel. Enkel na afspraak.

T: 0495 77 25 33

E: carl@studiegeest.be

W: www.studiegeest.be

 

Wie ben ik

Vanuit mijn vrijwilligerswerk als buddy bij Armentekort en als mentor bij Baanbrekers vond ik na jarenlang werken in de privésector de weg naar het één op één coachen van jongeren. Gedurende 30 jaar nam ik naast ondersteunende ook trekkende rollen in de landbouwsector op. Na het invullen van een beroepsoriëntatietest begin 2019, kwam ik erachter dat ik mijn eigen vaardigheden en interesses anders kon bekijken en ik me wilde inzetten voor jongeren. Ik volgde een opleiding als studiecoach, een postgraduaat studiekeuzebegeleiding en een accreditatie Tapas for students bij Tapascity.

Door het werken met jongeren bij Baanbrekers besefte ik dat ik inzicht wil geven in de eigen mogelijkheden en talenten van jongeren. Met meer zelfvertrouwen vinden jongeren namelijk gemakkelijker een passende studiemethode of maken ze een gerichte studiekeuze.

Bij het opnemen van een vrijwilligerswerk bij ’t Grom kwam ik erachter dat ik extra aandacht geef aan jongeren die moeite hebben om zich op de voorgrond te plaatsen. 

Doelgroep

Leerlingen secundair of studenten hoger onderwijs voor studiecoaching.

Laatstejaars humaniora en studenten hoger onderwijs voor studiekeuzebegeleiding.

Studiecoaching

Jongeren begeleid ik individueel bij het zoeken naar een methode om het studeren beter aan te pakken en effectieve doelen te stellen. Volgende thema’s kunnen aan bod komen:

  • Hoofd- en bijzaken onderscheiden.
  • Focus en concentratie behouden.
  • Prioriteiten stellen.
  • Uitstelgedrag aanpakken.
  • Structureren, schematiseren, samenvatten.
  • Leren herhalen.
  • Leren plannen en organiseren.
  • Groeimindset.

Studiekeuzebegeleiding

Bij de start kijken we naar het huidig schooltraject van de student. We onderzoeken samen de verwachtingen en interesses. Met de Tapas for students vragenlijst krijgt de student een kijk op zijn talenten, passies en de mogelijke vakgebieden voor de studies hoger onderwijs.

Tijdens het traject kiest de jongere uiteindelijk 2 à 3 mogelijke studierichtingen. Om de definitieve keuze te bepalen, weegt de student de voor- en nadelen tegen elkaar af en kijken we samen welke richting het best past.

Het is van belang dat de student zijn talenten ziet als vaardigheden die voortdurend in ontwikkeling zijn. Daardoor kan hij of zij evolueren naar een persoon die zichzelf ziet als iemand die voortdurend leert en verandert.  

Tapas for students

Via het invullen van deze wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst krijgen jongeren een antwoord op wie ze zijn. Wat zijn de unieke talenten die hen blijvend energie geven en welke vaardigheden zorgen ervoor dat hun talenten al dan niet ingezet worden.

Met deze informatie kunnen jongeren een studiekeuze maken die bij hun persoonlijkheid past.

Tarief

Studiecoaching: €120 voor een sessie van 2 uur

Studiekeuzebegeleiding met Tapas for Students profiel :
€360 voor 2 uur bespreking profiel met 1 uur bijkomende coaching.

€420 voor 2 uur bespreking profiel met 2 uur bijkomende coaching.

Er wordt na iedere sessie bij voorkeur via QR code betaald.