Bram Franquet

Klinisch Psycholoog/Systeemtherapeut i.o voor gezinnen, ouders, koppels, volwassenen individueel
Ondernemers-coach/productontwikkelaar

“The day you plant the seed is not the day you eat the fruit. Be patient and stay the course.”
– Fabienne Fredrickson

Contact

Je bent welkom maandag in Senses Praktijkhuis te Lier. Ik ben best bereikbaar via mail.

E: bram.franquet@sensespraktijkhuis.be
T: 0493/91.74.34

Wie ben ik

°1984

Erkenningsnummer psychologencommissie: 841113359

In 2013 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de KU Leuven. Aan de interactie-academie specialiseer ik me nu verder als systeemtherapeut.

Voor ik met psychologie in contact kwam, studeerde ik productontwikkeling en was ik er ook een tijdje in werkzaam. Dankzij deze opleiding heb ik nog steeds veel voeling met het bedrijfsleven en draagt het bij tot een creatieve, out of the box benadering. Dit vind je zowel in mijn therapeutisch werk als in mijn werk als ondernemerscoach terug.

Werkervaring

CGG Andante, vluchtelingen, onderwijs, opvoeder, outreach, groepspraktijk, Productontwikkeling

Werkwijze psychische hulpvraag

Een psychische hulpvraag wordt in mijn therapie benaderd vanuit de systeemtherapie. Dit betekent dat ik de cliënt niet enkel op zichzelf bekijk, maar vooral het bredere plaatje zie in verbinding met de omgeving.

Je kan bij mij als koppel terecht om de patronen in jullie relatie onder de loep te nemen. We vormen als koppel een relatie vanuit verschillende achtergronden, met allerlei uiteenlopende patronen die soms overeen kunnen komen maar ook kunnen botsen. Tijdens de therapie staan we stil bij ieders verschillen en wordt er terug vanuit een constructieve communicatie aan je relatie gewerkt.

In dezelfde lijn kan je ook met je gezin in therapie komen. Als gezin kunnen we soms in een dynamiek verwikkeld geraken en hebben we als gezinsleden invloed op elkaar. Onze intenties hebben vaak niet het effect dat we willen bereiken. Een goede intentie kan in de communicatie vaak verloren gaan en juist gevoeligheden raken van het andere gezinslid.

Als volwassene kan je eveneens individueel (kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen niet individueel in begeleiding komen) in therapie komen en onderzoeken we hoe jij in de wereld staat. Wat jou tot jou maakt en de vele verbindingen die je van hieruit maakt.

Tarieven

€60 per individuele sessie.

€80 per sessie voor koppeltherapie

€90 per sessie voor gezinstherapie en andere gesprekken met meerdere deelnemers

In deze prijs zit 1u gesprek, opvolging via mail en eventuele contact opnemen en overleg met andere betrokkenen zoals bijvoorbeeld de school of andere betrokken hulpverlening.

Voor verslaggeving wordt een extra kost van €20 aangerekend.

Betalen gebeurt liefst na het consult via de bank-app, contant betalen kan ook.

Indien u de afspraak niet kan nakomen, gelieve minstens 1 week op voorhand te verwittigen. Indien een consultatie niet op tijd geannuleerd wordt, wordt deze volledig aangerekend.

Een terugbetaling is afhankelijk van de mutualiteit waarbij u aangesloten bent.