Annemie Van de Vondel

Klinisch Psycholoog
Gestaltpsychotherapeut
NLP Practitionar

Er zijn overal bloemen voor wie ze wil zien (Henri Matisse)

 

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag en donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak:

T: 0478 90 90 83
E: annemie.van.de.vondel@telenet.be

Wie ben ik

°1963

Klinisch Psychologe-Psychotherapeute
Master Klinische en Ontwikkelingspsychologie
Geregistreerd Psychologe, erkenningsnummer 632101377
Gestaltpsychotherapeut
NLP Practitionar
NLP Master (2020)
Energetische psychotherpie (HAT advanced level)
Certified Personal Coach
Bijkomende gespecialiseerde opleidingen: trauma, rouw, psycho-oncologie en burnout .

Heb je een plek nodig om even aan te meren, tijd krijgt om stil te staan, rust krijgt om te denken, ruimte krijgt om te overschouwen, mogelijkheden om terug structuur te brengen, vaardigheden om de uitdagingen van het leven aan te gaan, inzichten om je goed in je vel en je geest te voelen, kansen om meer te worden wie je echt bent? Dan kan je bij mij terecht.

Sinds 1998 werk ik als zelfstandig psychotherapeute in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben geregistreerd psychologe en lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen. Aan het begin van mijn carrière heb ik verschillende jaren als psychotherapeute gewerkt in verscheiden ziekenhuizen. Momenteel werk ik als zelfstandige psychologe-psychotherapeute in twee groepspraktijken. Ik werk vanuit een Gestalttherapeutisch kader, aangevuld met NLP technieken en richt me tot volwassenen.

Doelgroep

Volwassenen

Aanbod

  • Trauma,
  • Stress en burn-out,
  • Moeilijkheden in sociaal contact,
  • Depressie,
  • Zingeving,
  • Lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak,
  • Verliesverwerking in de brede zin van het woord (verlies van een dierbare, verlies van gezondheid of chronische ziekte, verlies van werk,..).

Gestalttherapie

Volgens de gestaltbenadering ervaren mensen psychologische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is. De gestalttherapie vertrekt vanuit een holistische visie en houdt zich eerder bezig met het “hoe” dan met het “waarom”: hoe iemand spreekt, kijkt, zich terugtrekt, zegt veel over hoe iemand contact maakt en wat er daarin misloopt. Door dit te benoemen kunnen cliënt en therapeut nagaan wat er gebeurt op de contactgrens. De directe actie, het experiment om nieuw gedrag uit te proberen en te ervaren staan centraal. Een belangrijk onderdeel is het contact tussen de cliënt en de therapeut, waarbij elk zijn beleving heeft. Gestalttherapie geeft u de mogelijkheid uw gevoelens, verstand en handelen op elkaar af te stemmen. Zo kan u keuzes maken die meer bij u passen. Door het experimentele karakter, leent de Gestalttherapie zich ook goed voor het werken met kinderen.

NLP (Neuro-Linguistisch Programmeren)

Deze therapie is gebaseerd op het feit dat we allemaal geprogrammeerd zijn door onze opvoeding en omgeving. Veel van deze programmaties gebeuren in de jeugd en helpen om niet ideale situaties psychisch te doorstaan. Wanneer we volwassen worden en de omgeving verandert, blijken sommige van die creatieve ons telkens opnieuw te hinderen en belemmeren ze ons in onze ontwikkeling en welzijn. Via NLP wordt u zich bewust van deze hinderende programmaties en leert u deze te veranderen.

Tarief

€ 60 voor een consultatie van 50 minuten.