Annemie Van de Vondel

Klinisch Psycholoog
Gestaltpsychotherapeut
NLP Practitionar

Er zijn overal bloemen voor wie ze wil zien (Henri Matisse)

 

Contact

Graag ontvang ik u tot augustus 2022 op dinsdag en donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak:

T: 0478 90 90 83
E: annemievandevondel@mac.com

Wie ben ik

°1963

Master Klinische en ontwikkelingspsychologie

Geregistreerde psychologe. Erknnningsnr: 632101377

Getsaltpsychotherapeut

NLP Master
Certfied Personal Coach
Bijkomende gespecialiseerde opleidingen: burn-out trauma, rouw, en psycho-oncologie .

Heb je een plek nodig om even aan te meren, tijd om stil te staan, rust om te denken, ruimte om te overschouwen, mogelijkheden om terug structuur te brengen, vaardigheden om de uitdagingen van het leven aan te gaan, inzichten om je goed in je vel en je geest te voelen, kansen om meer te worden wie je echt bent? Dan kan je bij mij terecht.

Sinds 1998 werk ik als zelfstandig psychotherapeute in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben geregistreerd psychologe en lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen. Aan het begin van mijn carrière heb ik verschillende jaren als psychotherapeute gewerkt in verschillende ziekenhuizen. Momenteel werk ik als zelfstandige psychologe-psychotherapeute in twee groepspraktijken. Ik werk vanuit een Gestalttherapeutisch kader, aangevuld met NLP technieken en richt me tot volwassenen en ongeren vanaf 17 jaar.

Doelgroep

Volwassenen en jongeren

Aanbod

  • Stress en burn-out,
  • Trauma
  • Moeilijkheden in sociaal contact,
  • Depressie,
  • Zingeving,
  • Lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak,
  • Verliesverwerking in de brede zin van het woord (verlies van een dierbare, verlies van gezondheid of chronische ziekte, verlies van werk,..).

Gestalttherapie

Volgens de gestaltbenadering ervaren mensen psychologische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is. De gestalttherapie vertrekt vanuit een holistische visie en houdt zich eerder bezig met het “hoe” dan met het “waarom”: hoe iemand spreekt, kijkt, zich terugtrekt, zegt veel over hoe iemand contact maakt en wat er daarin misloopt. Door dit te benoemen kunnen cliënt en therapeut nagaan wat er gebeurt op de contactgrens. De directe actie, het experiment om nieuw gedrag uit te proberen en te ervaren staan centraal. Een belangrijk onderdeel is het contact tussen de cliënt en de therapeut, waarbij elk zijn beleving heeft. Gestalttherapie geeft u de mogelijkheid uw gevoelens, verstand en handelen op elkaar af te stemmen. Zo kan u keuzes maken die meer bij u passen.

NLP (Neuro-Linguistisch Programmeren)

Deze methode is gebaseerd op het feit dat we allemaal geprogrammeerd zijn door onze opvoeding en omgeving. Veel van deze programmaties gebeuren in de jeugd en helpen om niet ideale situaties psychisch te doorstaan. Wanneer we volwassen worden en de omgeving verandert, blijken sommige van die creatieve patronen ons telkens opnieuw te hinderen en belemmeren ze ons in onze ontwikkeling en welzijn. Via NLP wordt u zich bewust van deze hinderende programmaties en leert u deze te veranderen.

Tarief

€75 voor het intakegesprek

€ 65 voor een consultatie van 45 minuten