Annelies Taelman

Klinisch neuropsycholoog

Contact

Graag ontvang ik u op maandag, dinsdag of vrijdag in Senses praktijkhuis Mortsel, enkel op afspraak.

T: 0493/91.18.39

Wie ben ik

Ik ben Annelies Taelman en studeerde klinische psychologie aan KU Leuven, optie volwassenen. Mijn interesse ging reeds vroeg in mijn studies uit naar de specialisatie neuropsychologie. Ik volgde intussen ook de interuniversitaire permanente vorming Klinische Neuropsychologie en deed ervaring op in verschillende ziekenhuizen.

Aanbod

Als klinisch neuropsycholoog is het mijn doel om personen met een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH) te ondersteunen in de veranderingen die ze hierdoor ervaren.

Afhankelijk van de hulpvraag, wordt eerst een neuropsychologisch onderzoek ingepland. Op die manier kunnen we samen uitzoeken op welke manier het denkvermogen of het gedrag is veranderd als gevolg van NAH.

Nadien start een individueel traject om de persoon met de ervaren moeilijkheden zo goed mogelijk opnieuw op weg te zetten. Hierbij is zowel cognitieve training als psychologische begeleiding een mogelijkheid. Vaak betekent een verder traject ook dat we samen met de nauwe omgeving gaan werken (bv. partner of kinderen).

Als neuropsycholoog ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is om de cognitieve, gedragsmatige en emotionele problemen na NAH samen als een geheel aan te pakken.

Tarief

Intakegesprek € 85
Individuele sessie € 75

Koppelgesprek € 95

 

Tarieven voor het neuropsychologisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden vooraf meegedeeld.

Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.