Neuropsycholoog

“The brain is wider than the sky”

Emily Dickinson

 

De verschillende cognitieve functies zoals aandacht en concentratie, geheugen, waarneming, taal, logisch redeneren en motoriek hangen af van een goed functioneren van de verschillende hersengebieden die hierbij betrokken zijn.   Een hersentumor maar ook chemotherapie bij andere vormen van kanker kunnen deze hersenwerking verstoren.  

Een minder goede aandacht en geheugenklachten zijn vaak voorkomende gevolgen van een kankerbehandeling.   Misschien ondervind je hier veel hinder van, of is er een gevoel dat sommige dingen minder goed gaan. Met een neuropsychologisch onderzoek kunnen je cognitieve vaardigheden in kaart gebracht worden. Met cognitieve training trachten we om het werkgeheugen en de concentratie te verbeteren.

Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel als licentiaat in de klinische psychologie met een eindwerk en stage binnen het domein van de neuropsychologie. Nadien volgde ik de tweejarige interuniversitaire vorming tot klinisch neuropsychologe.

Ik werk in het revalidatiecentrum voor communicatiestoornissen van het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen. Bij Senses kan je bij mij terecht voor neuropsychologische diagnostiek en revalidatie.

Els Mampaey schaal

 

 

T: 0472 57 51 27
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.