Aromatherapeut

Contact

Enkel na afspraak:

T: 0485/40 28 60
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W: www.derozebloesem.be 

Aanbod

Als aromaconsulente geef ik advies en informatie over het gebruik van etherische oliën en hydrolaten. Voor zelfzorg en in de zorgverlening.

Tijdens een uitgebreid persoonlijk gesprek wordt een analyse gemaakt van je klachten. Daarna wordt er individueel advies gegeven:

  • welke essentiële olie kan ik gebruiken voor mijn probleem?
  • op welke manier gebruik ik die essentiële olie ?
  • welke dosis heb ik nodig?

Aromatherapie in de zorgverlening

Aromatherapie is erg nuttig in de zorgverlening omdat ze complementair en ondersteunend werkt. Het is mijn streefdoel om het gebruik van essentiële oliën op een deskundige en verantwoorde wijze te integreren in de zorgverlening. Mijn ervaring als verpleegkundige en palliatief deskundige leert dat natuurlijke geurstoffen van planten ook bij chronische zieken, palliatieve patiënten en personen met dementie kunnen bijdragen tot een goed gevoel, zowel fysiek als psycho-emotioneel; zowel voor de patiënt als voor zijn leefomgeving.

Aromatherapie voor zelfzorg

Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor zijn eigen lichaam. Door hun natuurlijke kracht zijn essentiële oliën erg waardevol voor zelfzorg; preventief, als aanvulling of als nazorg van medische behandelingen. bvb preventie of behandeling van virale infecties die met allopatische geneesmiddelen zeer moeilijk te bestrijden zijn. Ook bacteriële en schimmelinfecties, vermoeidheid, huidproblemen, stress, ontstekingen enz. kunnen met aromatherapie behandeld worden. Ze ondersteunen zowel op lichamelijk als op psycho-energetisch vlak en stimuleren het zelfhelende vermogen van mensen.Zo kan iedereen een belangrijke bijdrage leveren aan zijn eigen gezondheid.

Tarieven

Consult van ong. 1 uur: 35 euro (excl. de persoonlijke olie, crème…)